Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 13.07.2018 19:54:21

Ćira Blaževića hrvaška zveza povabila na finale, TO PA JE NJEGOV EPSKI ODGOVOR

Damjan Tadić/CROPIX
Legendarni Ćiro Blažević, ki je hrvaško reprezentanco pred dvajsetimi leti popeljal do tretjega mesta, vedno zna poskrbeti, da se okoli njega dviga prah.

Ko je po polfinalni zmagi Hrvatov nad Angleži gostoval v studiu prvega programa hrvaške nacionalne televizije, je med drugim tudi sočno pripomni: "Da jim j*bem mater! Mene nihče ne kliče. Nihče!" Zatem pa je še dodal: "Odkar sta Šuker in Mamić prevzela oblast nad hrvaškim nogometom, sem definitivno v avtu. Me je poklical Zlatko Dalić? On me je poklical. Ampak ni on tisti, ki bi me moral poklicati. Mene mora poklicati predsednik zveze, zveza. Kaj naj še rečem. Spet bi bil prostak, ampak se bom raje zadržal."

No, očitno je vse skupaj dovolj močno odmevalo, da so želeli vodilni ljudje hrvaške zveze napako odpraviti oziroma spor zgladiti. "Zjutraj me je klicala zaposlena na zvezi, vendar sem njo in celo zvezo na primeren način odje*al. Zveza je tako močno kriva, da se Hrvaška deli in da ne gre po pravi poti. S to gesto sem želel pokazati, da je zveza kriva. Zakaj pa me niso prej poklicali? Jaz se vedno zaprem med štiri zidove in nikomur ne pustim, da mi pametuje. Najbolje je, ko sem sam. Že prej so me klicali, češ da Plenković organizira skupno gledanje tekem, vendar ne morem. Enkrat sem gledal skupaj s prijatelji, vendar so vsi le čakali, kaj bom rekel. Nogometne tekme je najbolje gledati sam," je danes pojasnil nekdanji trener Mure.

Potem je še pojasnil, da ni imel prav, ko je dejal, da ni primerno, da politiki po tekmah odhajajo v slačilnico. "Tu moram biti pošten. Ni prav, da sem to rekel. Tudi Tuđman je prihajal in motiviral igralce. Ko dobro razmislim, je dobro, da Kolinda pride v slačilnico."



Za Blaževića je selektor Zlatko Dalić, ki je tudi njegov učenec, genialec. "Še ko je bil moj pomočnik, sem vedel, da bo prišel daleč. Za razliko od mene, je on pedagog. On vzgaja igralce. Naredil je celoto, v kateri so vsi za enega in eden za vse."

Primerjava med njegovo generacijo 1998 in letošnjo zasedbo se ponuja kar sama od sebe. "Ne verjamem, da bi mi naredili rezultat brez Štimca, ampak naj mi Igor oprosti, saj je Lovren boljši od njega. Vedno sem govoril, da bom Modriću priznal, da je boljši od Bobana, ko ta generacija osvoji vsaj tretje mesto. Vendar Modrić je dokazal, da je kralj, da je kralj svetovnega prvenstva. S Šukerjem se ne more nihče primerjati. Nihče na svetu. In je bil tako intelegenten in imel je tako dober občutek. Večkrat me je spraševal: 'Šefe, kaj naj?' Pa sem mu rekel: 'Budalo, pojdi tja, kamor te nesejo noge.' Šuker je še vedno bolj priljubljen od same Hrvaške, ampak to se bo spremenilo."

In napoved, ki Ćiru Blaževiću nikoli ni bila ljuba. "Napovedi so za nevedneže, ki mislijo, da lahko zadanejo rezultat. Ampak, povedal vam bom. Hrvaška bo z veliko muke zmagala in postala svetovni prvak."

Članki iz rubrike