Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.07.2018 13:08:20

Na Otoku prepričani, da pokal prihaja domov

Reuters
Angleška nogometna reprezentanca si bo poskušala na nocojšnji tekmi po 28 letih izboriti še drugi nastop v finalu svetovnega prvenstva v nogometu. Na Otoku vlada prava nogometna mrzlica, navijači so prepričani, da naslov prvaka z mlado ekipo pod vodstvom selektor Garetha Southgata prihaja domov. Načrte jim bodo poskušali prekrižati Hrvati.

Angleška nogometna reprezentanca po poskušala ponoviti uspeh izbrane vrste iz leta 1966, za dosego cilja pa bosta potrebni še dve zmagi. Nocoj proti Hrvaški in v nedeljo proti Franciji. Navijači ne dvomijo v uspeh pomlajene izbrane vrste, katere kapetan je nov narodni junak Harry Kane. Štiriindvajsetletnik je s šestimi goli prvi strelec prvenstva v Rusiji.

Življenje bo po pričakovanjih danes zvečer na Otoku zastalo. Tekmo proti hrvaški izbrani vrsti v Moskvi si bo ogledalo na milijone gledalcev. "Čutimo to energijo in podporo, ki jo imamo doma. Gre za zelo poseben občutek in ga jemljemo kot privilegij," je dejal Southgate.

Anglija je na večjem turnirju med najboljšimi štirimi reprezentancami prvič po evropskem prvenstvu 1996, ko so po enajstmetrovkah izgubili proti Nemčiji, strel z bele točke pa je zgrešil prav Southgate.


Selektor je prepričan, da je pred reprezentanti svetla prihodnost ne glede na izid nocojšnje tekme, saj so presekali niz razočaranj, ki so jih na mednarodnem odru v zadnjih letih prikazali njihovi izbranci.

"Ta ekipa še ni niti blizu ravni, ki so jo sposobni doseči," je poudaril selektor in pojasnil, da bodo svoje prinesle še leta in izkušnje z velikih tekem. "Zato se veselimo prihodnosti, a želimo obenem izkoristiti že priložnosti, ki se nam bo ponudila v polfinalu," je še povedal.

Angleško reprezentanco poleg navijačev spodbujajo tudi mediji. Na naslovnicah izpostavljajo, da je Angležom ponovno dovoljeno sanjati nogometno pravljico, nekateri so podlegli tudi navijaškemu napevu "nogomet prihaja domov".

Angleške ulice je v času prvenstva preplavila pesem Trije levi angleške skupine The Lightning Seeds. Pesem z refrenom "prihaja domov, prihaja domov, nogomet prihaja domov," je bila izdana pred 22 leti, v zadnjih dneh pa je se je pojavila na številnih angleških glasbenih lestvicah. Na strani ponudnika pretočne glasbe Spotify jo je v enem dnevu predvajalo kar tri milijone ljudi.

Značke: anglija, sp, nogomet

Članki iz rubrike