Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2018 11:08:53
Deli članek:

DRAMA V BRAZILIJI! Tako so navijači Neymarju in soigralcem pokazali, kaj si mislijo o njihovem nastopu na SP (VIDEO)

Profimedia

Brazilci so pregovorno najboljši nogometaši na svetu. S petimi naslovi svetovnih prvakov to splošno oznako na nek način tudi potrjujejo, vendar v zadnjem desetletju jim gre vse narobe.

Na svetovnih prvenstvih od svojega petega naslova leta 2002 vsakič znova uspejo razočarati svoj narod. Leta 2006 so v četrtfinalu izgubili s Francozi, štiri leta pozneje v četrtfinalu z Nizozemci, pred štirimi leti na domačih tleh so v polfinalu doživeli pravi polom z Nemci (1:7), letos so v četrtfinalu položili orožje pred Belgijci.

Od leta 2007, ko so postali celinski prvaki, jim ne gre niti v tekmovanju za Copo America. Trikrat zapored so namreč ostali brez polfinala.

Brazilski navijači imajo vsega počasi že dovolj, to so na svoj način pokazali tudi ob povratku svojih zvezdnikov iz Rusije. Pred prvenstvom so Neymar in soigralci veljali za prve favorite, zdaj so v domovini doživeli burno "dobrodošlico". Navijači so ob cesti pričakali avtobus z igralci in ga napadli s kamenjem. Kmalu je posredovala policija, tako da ni bil poškodovan nihče od igralcev.