Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2018 11:00:44
Deli članek:

SPEKTAKULARNO: Zaupanje upravičil na najboljši možni način! Veliki junak Belgije je nekdanji reprezentant Maroka (video)

Dramatično tekmo Belgija - Japonska je odločil nogometaš, ki je reprezentančno kariero začel v dresu Maroka.

Belgijci slavijo Nacerja Chadlija, ki je v 94. minuti dvoboja osmine finala svetovnega prvenstva med Belgijo in Japonsko zabil še zadnji žebelj v krsto japonskih nogometašev. Slednji so imeli sredi drugega polčasa zmago v žepu, vodili z 2:0, nato pa je sledil velikanski preobrat.

Kot smo že zapisali, je veliki junak postal nogometaš West Bromwicha, ki pa je reprezentančno kariero začel v dresu Maroka. Z odličnimi predstavami v dresu Twenteja so se mu izpolnile otroške sanje, leta 2010 je dobil poziv v izbrano vrsto Maroka. Odigral je prijateljsko tekmo proti Severni Irski in bil celo igralec tekme, nato pa so se v lov na napadalca podali Belgijci. Slednji so izkoristili pravilo Fife, ki nogometašem z dvojnim državljanstvom dovoljuje "prestop" med reprezentancami, če niso nastopili na uradni tekmi za prvo reprezentanco, in ga povabili v izbrano vrsto. Chadli takšnega vabila ni želel zavrniti in se sprva podal na trening nove reprezentance zgolj zato, da bi videl, kako poteka. A Belgijci so ga prepričali, pogoji so bili naravnost sanjski. 

Od takrat je bil vedno zvest belgijski reprezentanci, razočarali ga niso niti Belgijci. Po sezoni, ki so jo zaznamovale številne poškodbe, je vseeno dobil povabilo v izbrano vrsto, v ponedeljek ap se ji je odkupil na najboljši možni način. V izdihljajih dvoboja je spretno zaključil spektakularno akcijo Belgijcev in jih popeljal v četrtfinale svetovnega prvenstva.