Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.07.2018 12:48:07
Deli članek:

Mbappe hitrejši tudi od Ronalda: Njegov šprint na tekmi z Argentino primerjajo z BOLTOVIM. Namerili so mu kar ...

Kylian Mbappe je prehiter za vse tekmece.

Do zdaj si je rekord na letošnjem svetovnem prvenstvu lastil Cristiano Ronaldo, po sobotnih tekmah pa imamo novega rekorderja. Francoski napadalec Kylian Mbappe je na tekmi z Argentino dosegel najvišjo izmerjeno hitrost na letošnjem mundialu. V enem od napadov je tekel 37 kilometrov na uro, kar je za natanko tri kilometre na uro hitreje od najvišje izmerjene hitrosti Ronalda. Portugalcu je to uspelo na tekmi s Španijo.

Mbappe je to hitrost razvil pred prvim zadetkom na tekmi, ko je pretekel skoraj polovico igrišča, nato pa ga je v kazenskem prostoru podrl Marcos Rojo. Mladi Francoz je priigral enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Antoine Griezmann.

Zanimive pa so predvsem primerjave Mbappeja s slovitim šprinterjem Usainom Boltom. Ko je Jamajčan odtekel svetovni rekord na 100 metrov, je to razdaljo opravil s povprečno hitrostjo 37,58 kilometrov na uro, torej le dobrega pol kilometra na uro hitreje od Mbappeja. Toda treba je poudariti, da gre za povprečno hitrost, najvišja hitrost Bolta je takrat znašala 44 kilometrov na uro.