Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2018 15:03:50
Deli članek:

Je Lionel Messi zares selektorju ukazoval, koga naj pošlje v igro? Sampaoli POJASNIL, a ni bil PREPRIČLJIV!

Reuters

Kmalu se bo pričela prva tekma osmine finala svetovnega prvenstva, že takoj na začetku pa nas čaka največja poslastica med Argentino in Francijo.

Argentinci so se skozi šivankino uho uspeli prebiti v osmino finala, za napredovanje pa se lahko zahvalijo tudi Hrvaški, ki je v zadnji tekmi premagala Islandijo. Ali pa Nigeriji, ki je v drugem krogu prav tako premagala Islandijo. Kakorkoli že, Lionel Messi in druščina so ostali v prvem delu veliko dolžni, znotraj reprezentance pa so se dogajali številni prepiri.

Selektor Jorge Sampaoli je izgubil nadzor nad slačilnico, vedno glasnejše pa so govorice, da je Sampaoli v bistvu samo marioneta in da vse skupaj vodi kar - Messi. Še toliko bolj je bilo to očitno na tekmi z Nigerijo, ko je Sampaoli sredi tekme vprašal Messija, kaj naj stori in če naj v igro pošlje Sergia Agüera.

Sampaoli je zdaj vse skupaj zanikal. "Spomnim se tistega pogovora, vendar vse kar rečem svojim igralcem je zasebne narave in o tem ne bom razpravljal. Pogovor pa je bil drugačen, kot ste ga prikazali. V napadu smo imeli številne opcije in le sporočal sem mu, da bomo uporabljali eno izmed strategij, ki smo jih uigravali," je dejal argentinski selektor, a ni prepričal praktično nikogar.