benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 27.06.2018 12:53:02

Kaj se je dogajalo z Maradono? Legenda se je OGLASILA in s svojim pojasnilom ŠOKIRALA SVET! (video)

Zmaga Argentine nad Nigerijo v torek, s katero so si albicelesti zagotovili napredovanje med 16 najboljših reprezentanc na mundialu, je bila živčna vojna za marsikaterega argentinskega navijača. Trepetanje do zadnjega pa je očitno bilo nekoliko preveč za nogometno legendo Diega Maradono, ki je po tekmi potreboval zdravniško pomoč.

Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo zadnjega kroga skupinskega dela vidno živčen spremljal iz tribune za VIP goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.

Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, kaže, kako sta mu dva moška morala pomagati do lože, kjer sta ga nato pregledala zdravstvena delavca.

Po navedbah argentinskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, je imel 57-letni "zlati deček" argentinskega nogometa težave s srčnim tlakom. Najprej so mediji sicer navajali, da naj bi mu močno poskočil pritisk, a so kasneje sporočili, da ga je obšla slabost, ker se mu je zelo hitro znižal srčni tlak. Njegovo stanje se je nato sicer umirilo, tako da je naposled lahko sam zapustil stadion.

Pred tem so televizijske kamere Maradono ujele, kako se burno odziva na potek tekme. Zmagoviti zadetek Marcosa Roje v 86. minuti je tako proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev nekomu v publiki.



Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naslova svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti imel že resne zdravstvene težave. Med drugim se je zdravil zaradi odvisnosti od kokaina, leta 2007, ko je preživel en mesec v bolnišnici, pa naj bi bil povsem blizu smrti.

Ikona argentinska nogometa je, potem ko je prejel zdravniško pomoč, svoje navijače in privržence pomiril z izjavo, da je z njim vse v najlepšem redu in da se počuti dobro.

Sedeminpetdesetletni Maradona je prek Facebooka sporočil, da ni v bolnišnici ter je tako zanikal govorice, da je ostal v bolnišnici na opazovanju. Zdravnik na stadionu mu je svetoval, naj si ne ogleda drugega polčasa do konca in se odpravi v hotelsko sobo: "Vendar sem želel ostati, saj smo na tej tekmi tvegali vse. Kako bi lahko odšel? Vsem vam pošiljam poljube ter se vam zahvaljujem za podporo." Maradona je še razkril, da je ob polčasu začutil močne bolečine v vratu.

Po koncu tekme so iz njegovega tabora objavili fotografije, kako sedi v luksuznem zasebnem letalu na letu za Moskvo, dobrega razpoloženja.

Značke: nogomet, sp, zanimivosti

Članki iz rubrike