pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 26.06.2018 18:09:00

Po 13 dneh in 37 tekmah prvič 0:0

Reuters
Francoska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi remizirala z Dansko 0:0.

Danska - Francija 0:0
* Stadion Lužniki, gledalcev 78.011, sodniki: Ricci, De Carvalho in Van Gasse (vsi Brazilija).
* Strelci: /.
* Danska: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Jorgensen, Delaney, Eriksen, Cornelius (od 75. Dolberg), Sisto (od 60. Fisher), Braithwaite.
* Francija: Mandanda, Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez (od 50. Mendy), Kante, N'Zonzi, Dembele (od 78. Mbappe), Griezmann (od 69. Fekir), Lemar, Giroud.
* Rumeni karton: Jorgensen.
* Rdeči karton: /.
Potrebnih je bilo sedemintrideset tekem in trinajst igralnih dni, da se je na enaindvajsetem svetovnem prvenstvu v Rusiji prva tekma končala z nepriljubljenim izidom 0:0. Brez golov se je končala tekma zadnjega kroga v skupini C med Francijo in Dansko.

Francozi, ki so si že pred zadnjo tekmo predtekmovanja zagotovili osmino finala, so osvojili prvo mesto v skupini C, druga je Danska, tretji Peru in četrta Avstralija.


Francija bo v osmini finala igrala z drugouvrščeno ekipo iz skupine D, in sicer v soboto ob 16. uri v Kazanu, Dansko pa čaka vodilna ekipa iz te skupine v nedeljo ob 20. uri v Nižnjem Novgorodu.

Glede na to, da je obema ekipama za napredovanje v osmino finala zadostoval remi, so gledalci na stadionu Lužniki v Moskvi videli bolj malo zanimivega nogometa. Podatek, da so poročevalci s tekme v prvih 45 minutah le dvakrat vzeli svinčnik v roke in si naredili zaznamka, zgovorno priča o poteku tekme.

Prvič, ko je Danska zahtevala najstrožjo kazen po kontaktu med vratarjem Stevom Mandandajem in Christianom Eriksenom, ter drugič v 33. minuti, ko je Ousmane Dembele poskusil s strelom z roba kazenskega prosta, toda ne dovolj natančnim.

Francija je imela v prvem polčasu 65 odstotkov časa žogo v svoji posesti, tudi v nadaljevanju pa se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Priložnosti so bile še redkejše; Danska je enkrat zagrozila z razdalje, pa še to zaradi neodločnega posredovanja francoskega vratarja, Francija pa je bila dvakrat nevarna preko Nabila Fekirja, ki je priložnost dobil v zadnjih dvajsetih minutah, ko je francoski strateg iz igre potegnil vsa svoja najmočnejša orožja.

Fekir je v 70. minuti zadel mrežo, a z zunanje strani, v 82. minuti pa je njegov poskus ukrotil vratar Kasper Schmeichel.

Značke: rusija, sp, francija, danska, remi

Članki iz rubrike