Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 25.06.2018 09:52:58

JE ŠLA PREDALEČ? Ministrica objavila fotografije in imena argentinskih PRETEPAČEV (foto)

Po tekmi Argentine in Hrvaške se je po svetovnem spletu kot požar razširil videoposnetek iz hodnika stadiona v Nižnem Novgorodu, na katerem skupina Južnoameričanov brutalno pretepa hrvaškega navijača.

Incident se je zgodil po visoki zmagi naših južnih sosedov, ko je bilo izrazito napeto med prešerno razposajenimi Hrvati in jeznimi ter užaloščenimi Argentinci.

Hrvat, ki je prejel več neprejitenih udarcev, policiji ni ponudil oprijemljivih informacij, napadalcev ni uspel prepoznati. Bil je zmeden, predvsem pa ni imel nikakršne pomoči kolegov, ki so na tribuni slavili visoko zmago.


Dva dni pozneje se je oglasila argentinska ministrica za varnost Patricia Bullrich in preko družabnega omrežja twitter objavila fotografije in polna imena štirih nasilnežev, ki so se izživljali nad Hrvatom.

"Rodrigo Matias Catalan, Federico Eslejer, Gabriel Alejandro Pardo in Leonardo Daniel Elia so štirje nasilneži, ki smo jih identificirali po ogledu nadzorne videokamere. Pričakujem, da jih bo ruska policija ujela in jih nagnala iz države. Argentina je z Rusijo podpisala sporazum o zaščiti naših državljanov, vendar naša obveznost je, da smo strogi tudi proti tistim, ki kršijo zakon," je zapisala ministrica.

Ker je objavila fotografije in imena, poteze ministrice ne odobravajo vsi. Šokirani so predvsem borci za človekove pravice, ki so že izrazili protest zaradi takšnega izpostavljanja javnosti.

Značke: argentina, incident

Članki iz rubrike