Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 24.06.2018 22:02:31

Kolumbija pokazala moč

Reuters
Kolumbijska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Kazanu premagala Poljsko s 3:0 (1:0). Poljska je po porazu že izgubila možnosti za osmino finala. Na prvi današnji tekmi skupine H sta se Senegal in Japonska v Jekaterinburgu razšla z 2:2 (1:1).

* Arena Kazan, gledalcev 42.873, sodniki: Ramos, Torrentera in Hernandez (vsi Mehika).
* Strelci: 0:1 Mina (40.), 0:2 Falcao (70.), 0:3 Cuadrado (75.).
* Poljska: Szczesny, Piszczek, Bednarek, Pazdan (od 80. Glik), Rybus, Goralski, Krychkowiak, Bereszyinski (od 72. Teodorczyk), Zielinski, Kownacki (od 57. Grosicki), Lewandowski.
* Kolumbija: Ospina, Arias, Davinson Sanchez, Mina, Mojica, Aguilar (od 32. Uribe), Barrios, Cuadrado, Quintero (od 73. Lerma), James Rodriguez, Falcao (od 78. Bacca).
* Rumena kartona: Bednarek, Goralski.
* Rdeči karton: /.

Kolumbijski nogometaši so tudi pred očmi legend Carlosa Valderrame in Reneja Higuite zasluženo premagali Poljsko in tako ohranili upe za osmino finala. V zadnjem krogu bodo igrali s Senegalom. na drugi strani pa so Poljaki še enkrat več razočarali in po drugem porazu je jasno, da se bo njihov nastop na ruskem mundialu končal po skupinskem delu. V zadnjem krogu jo lahko le še zagodejo Japoncem, ki imajo tako kot Senegalci štiri točke, Kolumbijci pa točko manj.

Poljaki so v prvem polčasu znova pokazali precej medlo igro in posledično niso niti enkrat resno ogrozili kolumbijskih vrat. Na drugi strani so Južnoameričani precej več poskušali z igro v napadu, iskali priložnosti in čeprav so jih le redko tudi našli, pa so v 40. minuti povedli.


Takrat so po kotu kombinirali na desni strani, nakar je v kazenskem prostoru žogo dobil James Rodriguez in poslal natančno podajo pred gol do Yerryja Mine, ki je z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so imeli Pojaki rahlo pobudo, ki pa je niso znali kronati s kakšno priložnostjo, izjema je bil poskus Roberta Lewandowskega v 58. minuti, ko je njegov strel obranil David Ospina.

Podobno je bilo tudi ob koncu tekme, ko je Bayernov napadalec streljal z dobrih 20 metrov. Malce pred njim je Ospina obranil še strel iz bližine Grzegorza Krychowiaka.

A takrat je bilo že 2:0 za Južnoameričane. Ti so podvojili prednost v 70. minuti, ko je Juan Quintero lepo našel Radamela Falcaa, ki se je izognil prepovedanemu položaju, sam prišel v kazenski prostor in matiral poljskega čuvaja mreže.

Pet minuti pozneje so Kolumbijci uprizorili nov protinapad, po katerem je sam v kazenski prostor prišel Juan Cuadrado in zadel za končnih 3:0.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike