zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 21.06.2018 19:25:02

Mbappe končal perujske upe

Reuters
Francoska reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Jekaterinburgu premagala Peru z 1:0 (1:0).

Francija - Peru 1:0 (1:0)
* Arena Jekaterinburg, gledalcev 32.789, sodniki: Mohammed, Alhammadi in Almahri (vsi Združeni arabski emirati).
* Strelec: 1:0 Mbappe (34.).
* Francija: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez, Pogba (od 89. N'Zonzi), Kante, Matuidi, Griezmann (od 80. Fekir), Mbappe (od 75. Dembele), Giroud.
* Peru: Gallese, Trauco, Ramos, Rodriguez (od 46. Santamaria), Advincula, Flores, Yotun (od 46. Farfan), Aquino, Carrillo, Cueva (od 82. Ruidiaz), Guerrero.
* Rumeni kartoni: Matuidi, Pogba; Guerrero, Aquino.
* Rdeči karton: /.

Edini gol na tekmi je dosegel Kylian Mbappe v 34. minuti. Na prvi današnji tekmi skupine C sta se Danska in Avstralija v razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).


Francozi in Perujci so doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Davnega aprila 1982 jo je dobil Peru z 1:0. Če bi bil takšen razplet tudi danes, bi Južnoameričani ostali v boju za osmino finala. Toda zgodilo se je nasprotno. Z 1:0 in golom Mbappeja so zmagali Francozi, se utrdili na prvem mestu skupine C, se prebili med najboljših 16 v Rusiji in hkrati Peruju pokopali upe za napredovanje.

Čeprav je bil Peru v prvem polčasu večinoma bolj ali manj enakovreden Francozom in si v 31. minuti tudi priigral lepo priložnost prek Paola Guerrera, čigar strel iz bližine malce z leve strani je obranil Hugo Lloris (ta je igral stotič za Francijo), pa so bili Francozi precej konkretnejši pri svojih napadih in si priigrali več lepših priložnosti, v 34. minuti pa so tudi povedli.

Takrat je Paul Pogba lepo podal v kazenski prostor do Olivierja Girouda, ki je malce z leve poskusil s strelom, Pedro Gallese je žogo preusmeril, a le do Kyliana Mbappeja, ki jo je poslal v prazno mrežo. Zvezdnik PSG je tako z 19 leti in 183 dnevi postal najmlajši francoski nogometaš z golom na SP ali EP. Pred tem je bil to David Trezeguet z dobrimi 20 leti.

Sicer pa je bil Mbappe v ugodnem položaju tudi v 33. minuti, a je s peto zgrešil žogo. Med bolj nevarnimi je bil tudi Antoine Griezmann, ki je poskusil v 11., 16., ko mu je strel iz prve obranil Gallese, in v 43. minuti, ko je streljal iz bližine, spet pa je bil na mestu perujski vratar. Pri Francozih sta v prvem polčasu nase opozorila še Pogba v 12., ko je od daleč za malo zgrešil cilj, in Raphael Varane, ki je po kotu z glavo žogo prav tako poslal mimo vrat.

V 50. minuti so bili blizu svojemu zadetku Perujci, ko je z več kot 20 metrov sprožil Pedro Aquino, a zadel vratnico, v 61. pa je previsoko meril Andre Carillo, tako kot tudi Luis Advincula nekaj minut pozneje. V 74. minuti je z volejem le zunanji del mreže zadel Jefferson Farfan.

Francozi v drugem polčasu praktično niso bili nevarni, le v 82. minuti je Ousmane Dembele s 15 metrov zgrešil vrata za dober meter, Blaise Matuidi pa je bil podobno "natančen" v drugi minuti sodniškega dodatka.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike