nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

NU
NU
0 19.06.2018 14:57:45

HAHAHAHA... Tudi Švicarji niso več to, kar so bili

Reuters
Medtem ko na zelenicah pred očmi celotnega sveta nastajajo velike zgodbe, pa o robu, v zaodrju nastaja na tisoče in tisoče mikro zgodb. Zanimivih, nenavadnih, celo bizarnih navijaških zgodb ne (z)manjka. Praktično vsak dan navrže novo.

O nekem perujskem ljubitelju nogometne igre, ki se je v treh mesecih zredil za 25 kilogramov, da je lahko kandidiral za vstopnice za nepokretne in težje pokretne, smo že pisali. Pa tudi o tistih dveh Angležih, ki sta se na dolgo pot v Rusijo odpravila s kolesi. In seveda tistemu nemškemu upokojencu, ki se je na to nogometno romarsko pot odpravil kar s starodobnim traktorjem in psom v naročju.

Skupina Švicarjev je po drugi strani izbrala precej bolj običajen način, da je premagala veliko razdaljo do matere Rusije, vseeno pa so postali ena izmed novic dneva. Storili so napako, zaradi katere so v naslednjih dnevih postali predmet posmeha in uspešnica na svetovnem spletu. Ko so pristali v Rostovu, ki je v nedeljo gostil tekmo Švice in favorizirane Brazilije, jih je namreč čakalo neljubo presenečenje. Kljub dolgotrajnemu iskanju namreč niso našli hotela, v katerem so imeli rezervirane sobe. In ko so poklicali vročo linijo za pomoč v tovrstnih situacijah, je po krajši zmedi operater na drugi strani komaj še zadrževal smeh. »Da, hotel, ki ga iščete je res v Rostovu, toda ne v Rostovu na Donu ampak v mestu Rostov Veliki. To je kakšnih tisoč kilometrov južneje.« Pregovorno natančnim Švicarjem ni bilo do smeha. Namesto v Rostovu na Donu na skrajnem vzhodu države so rezervirali sobe v enem izmed hotelov kakšnih 1300 kilometrov proti severozahodu v Rostov Veliky. Mestecu, ki pa seveda ne gosti nobene izmed tekme svetovnega prvenstva. Tudi Švicarji niso več to, kar so bili.

Seveda ob pomoči organizatorjev niso ostali pod milim nebom, tolažba pa je prišla tudi zvečer v podobi dobre predstave njihove reprezentance, ki je odščipnila točko Neymarju in druščini. Potem so se podali na pot proti Kaliningrad, kjer jih v petek čaka obračun z Rusijo. Ni vrag, da so tokrat rezervirali sobe v tistem pravem Kaliningradu.

Bila je to anekdota, ki jim bo najbrž zavedno ostala v spominu. Precej bolj tragično bi se lahko končala avantura neke druge skupinice švicarskih navijačev. Slednji so se na pot podali z avtomobilom, slepo zaupali navodilom GPS, ki pa jih je popeljal čez vojno območje vzhodne Ukrajine, kjer je štiriletni krvavi konflikt terjal več kot 10 tisoč žrtev. Rostov na Donu je od fronte v vzhodni Ukrajini oddaljen le 60 kilometrov, varnostni ukrepi pa so temu primerni.

Značke: navijači, švica, rostov

Članki iz rubrike