nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 19.06.2018 14:53:30

Nogometaši Savdske Arabije na gorečem letalu niso bili poškodovani, vzrok naj bi bil ...

Z nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji prihajajo poročila o težavah letala z reprezentanco Savdske Arabije na krovu. Enega od motorjev letala Airbus A319 ruske letalske družbe Rossiya Airlines je na poti v Rostov na Donu zajel ogenj, ki naj bi bil posledica naleta s ptičem, vendar je letalo kasneje varno pristalo z obema delujočima motorjema.

Ruska tiskovna agencija Tass je sporočila, da bodo preiskovalci zvezne letalske agencije Rosaviacija skupaj s proizvajalcem Airbusom opravili temeljito preiskavo okoliščin incidenta, v katerem ni bil poškodovan nihče izmed članov posadke in potnikov.

Pilot na letalu je pred pristankom zaznal napako na enem od dveh glavnih motorjev, posledica katere je bil tudi izpust plamenov iz izpuha motorja. Tega so zaznali tudi potniki ob oknu na desni strani letala, eden pa je to posnel in kasneje tudi objavil. Požarni alarm se ob tem ni sprožil, zato se sistemi za gašenje požara niso sprožili. Kot so sporočili iz Rosaviacije, je letalo kasneje pristalo z obema delujočima motorjema.


Varnost potnikov na letu iz Sankt Peterburga naj tako ne bi bila ogrožena. Iz letalske družbe Rossiya Airlines so pred tem poročali o okvari enega od motorjev na letalu pred pristankom na letališču v Rostovu na Donu. Po podatkih, ki so jih posredovali, naj bi okvaro najverjetneje povzročil ptič, ki ga je vsesalo v turbino.

Oglasila se je tudi savdska nogometna zveza, ki je v objavi na Twitterju zagotovila, da so člani reprezentance po incidentu med letom varno pristali in se odpravljajo v svojo nastanitev v mestu na jugozahodu Rusije.

Savdska Arabija je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi izgubila z Rusijo z 0:5. V sredo se bosta v Rostovu na Donu v tekmi skupine A pomerila Savdska Arabija in Urugvaj.

Značke: nogomet, sp, zanimivosti

Članki iz rubrike