Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.06.2018 22:10:55

Princ Harry rešil Angleže

Reuters
Angleška nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Volgogradu premagala Tunizijo z 2:1 (1:1). Že pred tem je v skupini G Belgija v Sočiju ugnala Tunizijo s 3:0 (0:0).

* Arena Volgograd, gledalcev 41.064, sodniki: Roldan, Guzman in de la Cruz (vsi Kolumbija).
* Strelca: 0:1 Kane (11.), 1:1 Sassi (35./11 m) 1:2 Kane (90.).
* Tunizija: Hassen (od 15. Ben Mustapha), S. Ben Youssef, Meriah, F. Ben Youssef, Maaloul, Bronn, Skhiri, Sassi, Sliti (od 73. Ben Amor), Khazri (od 85. Khalifa), Badri.
* Anglija: Pickford, Walker, Maguire, Stones, Trippier, Henderson, Young, Alli (od 80. Loftus-Cheek), Lingard (od 90. Dier), Sterling (od 68. Rashford), Kane.
* Rumeni karton: Walker.
* Rdeči karton: /.

Angleška vrsta je proti Tuniziji prišla do pričakovane zmage, a se je zanjo morala zelo potruditi. Tunizija se je izkazala za kar neugodno ekipo, a je iznajdljivost in kakovost Harryja Kana, dosegel je oba zadetka za Anglijo, odločila v prid otoške ekipe.

Angleži so odločno začeli tekmo in po zapravljeni priložnosti Jesseja Lingarda v tretji minuti, tunizijski vratar je strel obranil, je v 11. Harry Kane povedel Angleže v vodstvo, potem ko je zadel iz bližine. V mrežo je pospravil odbito žogo po poskusu Johna Stonesa.



V 18. in 31. minuti so dotlej boljši Angleži poskusili še prek Jordana Hendersona in Harryja Maguireja, a neuspešno, v 39. minuti so bili znova blizu zadetka, ko je najprej streljal Dele Alli, na koncu pa je Stones iz bližine neoviran zgrešil žogo.

Že vmes so v 35. minuti Tunizijci izenačili, ko je Kyle Walker zakrivil najstrožjo kazen, Ferjani Sassi pa je z bele točke zadel za 1:1.

Po golu so Angleži spet zaigrali precej siloviteje, si pripravili kar nekaj priložnosti, v 44. minuti je med drugim Lingard zadel vratnico.

V drugem polčasu so izbranci Garetha Southgata znova prevladovali, a nikakor niso prišli do velikih priložnosti.

Šele v prvi minuti sodniškega dodatka so Angleži prišli do novega in zmagovitega zadetka, ko je po kotu žoga z malce sreče prišla do povsem osamljenega Kana, ki je z glavo zadel za končnih 2:1.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike