nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 15.06.2018 09:46:07

ZADNJA PRILOŽNOST: Ronaldo v lov za nedotakljivim!

Pogled na lestvico rekordov in rekorderjev portugalske nogometne reprezentance ponuja pričakovano sliko: skoraj ga ni podatka, pri katerem ne bi prednjačil kdo drug kot Cristiano Ronaldo.

Slednji je odigral največ tekem za Portugalce, ima jih 23 več kot Luis Figo, dosegel je tudi največ golov (Pauleta jih je zabil 34 manj). Zvezdnik Reala iz Madrida je med vsemi Portugalci odigral tudi največ tekem na svetovnih prvenstvih (13) in se največkrat vpisal med strelce na evropskih prvenstvih (devetkrat na štirih).

Toda kljub temu Ronaldo vsaj v nečem še vedno ni presegel legendarnega Eusebia. Leta 2014 preminuli črni panter iz Mozambika je namreč leta 1966 na svetovnem prvenstvu v Angliji zabil kar devet golov, čemur niti Ronaldo ni prišel blizu. Bi mu lahko uspelo letos? No, bomo videli, a nekaj drži kot pribito: od veterana bo odvisno marsikaj, čeprav bi zlobni jeziki utegnili reči, da so Portugalci pred dvema letoma skoraj brez njegove pomoči presenetljivo prišli do naslova evropskih prvakov ...

Članki iz rubrike