Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.06.2018 21:45:29

Prosinečki: Glavni favorit prvenstva je Brazilija

Profimedia
Nekdanji zvezdnik jugoslovanskega in hrvaškega nogometa Robert Prosinečki je prepričan, da je Brazilija prvi favorit nogometnega svetovnega prvenstva, ki se bo danes začelo v Rusiji. "Veliki rumeni", ki trenutno opravlja naloge selektorja Bosne in Hercegovine, je v ožji krog favoritov vključil še svetovne prvake Nemce, Francoze in Špance.

"Osebno bi na vrh seznama dal Brazilijo," je ocenil Prosinečki za portal klix.ba: "Čeprav številni med favorite uvrščajo Argentino, menim, da se Argentina ne nahaja v krogu kandidatov za naslov svetovnega prvaka."

Prosinečki je spregovoril tudi o možnostih Hrvatov. "V hrvaški reprezentanci so igralci, ki igrajo v najboljših svetovnih klubih. Kot igralci so zreli in hrvaška javnost od njih veliko pričakuje. Prepričan sem, da bodo napredovali skozi skupinski del, v izločilnih bojih pa je vse mogoče. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako visoko se bodo prebili v skupini. Če bodo na položaju vodilnega, lahko hrvaška reprezentanca pride zelo daleč," je prepričan Prosinečki, ki je podal še svoje videnje, da bo možno uvodoma proti Nigeriji spremljati zelo napadalno usmerjeno Hrvaško. V skupini s Hrvaško sta še Argentina in Islandija.


Pred Srbijo je po njegovem mnenju zelo težko delo: "Na žalost je Srbija v težji skupini kot Hrvaška. Brazilija je favorit ne le skupinskega dela, ampak prvenstva. Švica je že nekaj let v samem vrhu evropskega in svetovnega nogometa, Kostarika pa je vedno neugodna. Pred Srbijo je težko delo, vendar pa upanje umre zadnje."

Hrvaškega stratega, ki je v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2018 vodil Azerbajdžan, se je omenjalo celo kot možnega naslednika Srečka Katanca na slovenski klopi. A se je nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije, ki je igral tudi za Real, Barcelono, Sevillo, Oviedo, Portsmouth, Standard Liege, Crveno zvezdo in zagrebški Dinamo, nato odločil za izziv v Bosni in Hercegovini.

Trenersko pot je začel pri Crveni zvezdi, pred Azerbajdžanom pa je vodil tudi turški Kayserispor.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike