Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 13.06.2018 18:43:40

Noro, KAKŠNA TEŽAVA: Eden najboljših danskih nogometašev RESNIČNO NIMA SREČE!

Reuters
Svetovno prvenstvo je tik pred vrati, obstaja pa skoraj neverjeten razlog, zakaj bi Danci na prvem srečanju lahko ostali brez enega svojih najboljših posameznikov.

Vezist danske izbrane vrste Thomas Delaney je pred dnevi poklical v eno od radijskih oddaj, v kateri je razkril težave, s katerimi se ubada in so znane pod nazivom daltonizem. Njegova težava je bila še posebej izrazita na zadnji prijateljski tekmi z Mehiko. "Vse skupaj je resnično težko opisati. Kot da bi videl različne odtenke iste barve. Navadno igramo v hlačkah različnih barv, na tej tekmi pa sta obe moštvi igrali v belih. Zame je bilo to zelo težko. Vse je v redu, ko igralci stojijo eden blizu drugega, vendar se stvari spremenijo, ko se ritem igre dvigne," je govoril Delaney.

Težava je v tem, ker daltonisti navadno ne ločijo rdeče in zelene barve, tako da bi imel Delaney lahko obilico problemov, če imajo nasprotniki drese podobnih barv. In to bi lahko prišlo do izraza v skupinskem delu svetovnega prvenstva, v katerem Dance v skupini C čakajo srečanja s Perujci, Avstralci in Francozi. Perujci nosijo drese rdeče-bele kombinacije, podobno kot Danci, Avstralci pa navadno igrajo z zelenimi, kar prav tako ni barvna kombinacija, ki bi Delaneyju ustrezala. Zato je bil Delaney vejetno izjemno zaskrbljen že po žrebu skupin, saj je vedel, da bo mogoče zaradi daltonizma preprosto bolje, da izpusti kakšno srečanje.



Velikim težavam navkljub pa bo 26-letni vezist julija postal član Borussie Dortmund, ki ga je za 20 milijonov evrov odkupila od Werderja.

Članki iz rubrike