janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

severina Svet24.si

Adijo, Severina: brez napovedi se je umaknila

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 19. junija

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

Nika Urbas Ambrožič in Matjaž Ambrožič Njena.si

Jezična Nika Urbas pozirala v nedrčku

nu
nu
0 13.06.2018 18:43:40

Noro, KAKŠNA TEŽAVA: Eden najboljših danskih nogometašev RESNIČNO NIMA SREČE!

Reuters
Svetovno prvenstvo je tik pred vrati, obstaja pa skoraj neverjeten razlog, zakaj bi Danci na prvem srečanju lahko ostali brez enega svojih najboljših posameznikov.

Vezist danske izbrane vrste Thomas Delaney je pred dnevi poklical v eno od radijskih oddaj, v kateri je razkril težave, s katerimi se ubada in so znane pod nazivom daltonizem. Njegova težava je bila še posebej izrazita na zadnji prijateljski tekmi z Mehiko. "Vse skupaj je resnično težko opisati. Kot da bi videl različne odtenke iste barve. Navadno igramo v hlačkah različnih barv, na tej tekmi pa sta obe moštvi igrali v belih. Zame je bilo to zelo težko. Vse je v redu, ko igralci stojijo eden blizu drugega, vendar se stvari spremenijo, ko se ritem igre dvigne," je govoril Delaney.

Težava je v tem, ker daltonisti navadno ne ločijo rdeče in zelene barve, tako da bi imel Delaney lahko obilico problemov, če imajo nasprotniki drese podobnih barv. In to bi lahko prišlo do izraza v skupinskem delu svetovnega prvenstva, v katerem Dance v skupini C čakajo srečanja s Perujci, Avstralci in Francozi. Perujci nosijo drese rdeče-bele kombinacije, podobno kot Danci, Avstralci pa navadno igrajo z zelenimi, kar prav tako ni barvna kombinacija, ki bi Delaneyju ustrezala. Zato je bil Delaney vejetno izjemno zaskrbljen že po žrebu skupin, saj je vedel, da bo mogoče zaradi daltonizma preprosto bolje, da izpusti kakšno srečanje.

Velikim težavam navkljub pa bo 26-letni vezist julija postal član Borussie Dortmund, ki ga je za 20 milijonov evrov odkupila od Werderja.

Članki iz rubrike