cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

nu
nu
0 13.06.2018 18:43:40

Noro, KAKŠNA TEŽAVA: Eden najboljših danskih nogometašev RESNIČNO NIMA SREČE!

Reuters
Svetovno prvenstvo je tik pred vrati, obstaja pa skoraj neverjeten razlog, zakaj bi Danci na prvem srečanju lahko ostali brez enega svojih najboljših posameznikov.

Vezist danske izbrane vrste Thomas Delaney je pred dnevi poklical v eno od radijskih oddaj, v kateri je razkril težave, s katerimi se ubada in so znane pod nazivom daltonizem. Njegova težava je bila še posebej izrazita na zadnji prijateljski tekmi z Mehiko. "Vse skupaj je resnično težko opisati. Kot da bi videl različne odtenke iste barve. Navadno igramo v hlačkah različnih barv, na tej tekmi pa sta obe moštvi igrali v belih. Zame je bilo to zelo težko. Vse je v redu, ko igralci stojijo eden blizu drugega, vendar se stvari spremenijo, ko se ritem igre dvigne," je govoril Delaney.

Težava je v tem, ker daltonisti navadno ne ločijo rdeče in zelene barve, tako da bi imel Delaney lahko obilico problemov, če imajo nasprotniki drese podobnih barv. In to bi lahko prišlo do izraza v skupinskem delu svetovnega prvenstva, v katerem Dance v skupini C čakajo srečanja s Perujci, Avstralci in Francozi. Perujci nosijo drese rdeče-bele kombinacije, podobno kot Danci, Avstralci pa navadno igrajo z zelenimi, kar prav tako ni barvna kombinacija, ki bi Delaneyju ustrezala. Zato je bil Delaney vejetno izjemno zaskrbljen že po žrebu skupin, saj je vedel, da bo mogoče zaradi daltonizma preprosto bolje, da izpusti kakšno srečanje.Velikim težavam navkljub pa bo 26-letni vezist julija postal član Borussie Dortmund, ki ga je za 20 milijonov evrov odkupila od Werderja.

Članki iz rubrike