Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.06.2018 14:55:59

Blatterja ne bo na uvodni tekmi mundiala, razlog pa ... Infantino

Sepp Blatter
Reuters
Osramočeni nekdanji šef Mednarodne nogometne zveze Fife Sepp Blatter se kljub vabilu ruskih organizatorjev ne bo udeležil uvodne tekme bližnjega svetovnega prvenstva v nogometu, ki se bo začelo v petek. Njegov predstavnik je potrdil, da se želi s tem izogniti potencialno neugodnemu srečanju s svojim naslednikom, Giannijem Infantinom.

A ne glede na to, je 82-letni Blatter, ki so mu leta 2015 zaradi vpletenosti v korupcijski škandal prepovedali vsakršno delovanje v nogometu za šest let, dejal, da bo sprejel povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina in si ogledal druge tekme mundiala.


Blatter se bo o natančnem urniku obiska Rusije odločil kmalu, je še dejal njegov predstavnik. Glede na Fifina pravila mu trenutna kazen ne prepoveduje ogleda nogometnih tekem.

Blatter, ki je vodil Fifo dolgih 17 let, je vladavino leta 2015 končal s škandalom. Etična komisija Fife ga je za šest let suspendirala z vseh z nogometom povezanih dejavnosti, potem ko je bil spoznan za krivega, da je nezakonito prejel dva milijona švicarskih frankov od takratnega šefa evropske zveze Uefe, Michela Platinija.

Značke: nogomet, sp, zanimivosti

Članki iz rubrike