Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 13.04.2018 08:10:08

ŠOKANTNO RAZKRITJE mladega reprezentanta: Ni me klical Primož Gliha, ampak ... NE BOSTE VERJELI, KDO!

V preteklih dneh smo v našem časopisu namenili veliko pozornosti razmeram v mladi reprezentanci in razkrili, da je stanje duha v njej obupno. O tem so zdaj prepričani tudi že vsi tisti, ki so dolgo trdili drugače in vztrajali pri tem, da je vse tako, kot mora biti. Ne, ni. Niti po naključju. Takšnih in drugačnih anomalij je veliko, danes razkrivamo naslednjo v nizu.

Razkritja o dogajanjih v mladi reprezentanci in o tem, kakšno je stanje duha med Primožem Gliho in njegovimi izbranci, so po pričakovanjih dvignila obilo prahu. V nogometnih krogih se je sicer o vse bolj nevzdržnih razmerah govorilo že dalj časa, vendar so si vsi po vrsti zatiskali oči in se vedli, kot da to ni njihov problem. V želji po neizpostavljanju so glavo raje obračali stran, toda naposled je prišlo vse skupaj tako daleč, da je klavrno stanje v izbrani vrsti U-21 nemogoče spregledati. Hkrati smo pridobili dovolj trdnih argumentov za predstavitev zgodbe tudi širši javnosti. In jo osupnili.

Pisali smo o celonočnem izletu v Ljubljano v pričakovanju kvalifikacijske preizkušnje v Bolgariji, ki naj bi bil namenjen krepitvi kolektivnega duha, ki je, roko na srce, že nadvse načet. Prav gotovo tudi zaradi načina komunikacije, po katerem posega Primož Gliha. Slabo ozračje v ekipi se le še stopnjuje in tudi zato smo z največjo mero odgovornosti zapisali, da lepo število igralcev razmišlja o prenehanju odzivanja na selektorjevo vabilo. Da bi reprezentanco preprosto bojkotirali, čeprav se hkrati zavedajo, da bi na ta način škodovali svojim karieram.

Nekdanji odlični napadalec, ki so mu vodilni možje NZS zaupali skrb za slovensko nogometno prihodnost, je naše navedbe nemudoma odločno zanikal, toda Leon Marinič ga je postavil na laž. »Z reprezentanco nisem hotel v Bolgarijo. To ni več zame,« je razkril obetavni član Gorice, ki ga je prav tako zmotilo, na kakšen način je dobil naknadno vabilo. »Dve uri po prijateljski tekmi, ki smo jo z Gorico igrali proti Triglavu, me je poklical reprezentančni trener Sandi Valentinčič in mi sporočil, da moram biti čez dve uri tam in tam na večerji ter bom z ekipo potoval v Bolgarijo. Ne, to se mi ni zdelo prav, za vabilo sem se zahvalil. To je resnica,« je med drugim povedal 20-letni Primorec, ki je brez obotavljanja spregovoril tudi o obupnih razmerah.

Zgroženost zaradi načina vpoklica, ki seveda kvari tudi ugled krovne organizacije, je upravičena. Kot smo že omenili, se na takšen način denimo dopolnjujejo rekreativne malonogometne ekipe, ko tik pred začetkom kakšnega turnirja ugotovijo, da jim manjka še en igralec. Popolnoma jasno je, kako se tem stvarem streže, in kakopak smo bili prepričani, da hujše ne more več biti, ampak za mlado slovensko reprezentanco to očitno ne velja. In zdaj, ko se je Pandorina skrinjica odprla, na dan prihajajo nove podrobnosti. Neverjetne podrobnosti, ob katerih je klic Sandija Valentinčiča Leonu Mariniču gosposko početje. Da, tako hudo je in ponujamo vam dokaz.

Zgodilo se je lanskega novembra, ko so se slovenski upi zbrali na pripravah za dvoboja proti črnogorskim in francoskim vrstnikom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Luke Šušnjare, ki je takrat branil barve celjskega prvoligaša, ni bilo na prvotnem selektorjevem seznamu, vpoklic je dobil naknadno, toda ko boste izvedeli, na kakšen način, vas bo sezulo. Drži, da ga je poklical Gliha, in do tukaj je vse lepo in prav, a verjeli ali ne, ga ni poklical Primož Gliha. Ne, ni ga poklical selektor ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike