stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.03.2018 14:49:04

Belorusi v Ljubljano s 23 nogometaši

Slovenske nogometaše v torek ob 20.15 na stadionu Stožice čaka prijateljska tekma z Belorusijo. Reprezentanca z vzhoda Evrope je že v Ljubljani, 23 nogometašev, ki je iz Azerbajdžana pripotovalo s čarterskim poletom, pa je že opravilo tudi prve treninge.

"Pomembno je, da smo zmagali v Azerbajdžanu, saj smo dolgo čakali zmago," je pred potjo v Ljubljano dejal selektor "belih kril" Igor Krjušenko. Ta je bil zadovoljen z videnim v Bakuju, saj so v beloruski vrsti v pripravah veliko pozornosti namenili kontroli žoge in prenosu igre čez sredino.

"Na začetku smo imeli kar nekaj težav, nato je igra stekla. Bilo so tudi težki trenutki, ko smo bili pod pritiskom, a najbolj pomembno je, da smo imeli tudi mi svojo igro in zmagali," je še dejal Krjušenko in v svoji vrsti potrdil težave, s katerimi se pogosto srečujejo tudi slovenski selektorji. Igralci iz domače lige namreč tudi v Belorusiji pogosto nimajo dovolj moči, da bi na visoki ravni zdržali 90 minut reprezentančne tekme in to je nasprotnik znal izkoristiti.

Beloruski selektor ne skriva spoštovanja do Slovenije. "Azerbajdžan je primeren tekmec, ki igra na naši ravni in je z nami v isti jakostni skupini v ligi narodov. Slovenija pa je vendarle razred višje. Gre za dobro evropsko reprezentanco in gre za raven nogometa, ki si jo želimo tudi sami," je pred dnevi za beloruske medije povedal Krjušenko.


Ta se je z ekipo tik pred tekmo s Slovenci v največji meri posvetil taktiki.

Seznam Belorusije za tekmo s Slovenijo:
- vratarji: Andrej Gorbunov (Dinamo Minsk), Aleksander Gutor, Pavel Pavljučenko (oba Dinamo Brest),
- branilci: Aleksander Martinovič (Krasnodar, RUS), Igor Šitov (Astana, KAZ), Sergej Politevič (Genclerbirligi Ankara, TUR), Mihail Sivakov (Amkar Perm, RUS), Maksim Volodko (Bate Borisov), Oleg Veretilo, Aleksej Gavrilovič (oba Dinamo Brest), Sergej Matvejčik (Šahtar, Soligorsk);
- vezni igralci: Sergej Kisljak (Irtiš Pavlodar, KAZ), Stanislav Dragun, Igor Stancevič (oba Bate Borisov), Renan Bardini Bressan (Chavez, POR), Pavel Nehajčik, Pavel Savickij (oba Dinamo Brest), Ivan Majevickij (Astana, KAZ), Jurij Kendiš (Šerif Tiraspor, MOL), Jurij Kovalec (Pahtar Soligorsk);
- napadalci: Maksim Skaviš (Bate Borisov), Denis Paltev (Šahtar Soligorsk), Anton Saroka (Dinamo Minsk).

Članki iz rubrike