Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
24.10.2017 07:47:08
Deli članek:

Matjaž Kek EKSKLUZIVNO o tem, ali bo postal selektor Slovenije: Skrito sporočilo v mojih besedah!? Bodimo si na jasnem ...

Profimedia

Matjaž Kek je poskrbel za alarm na Rujevici. Po četrtem prvenstvenem porazu – in osmem v dozdajšnjem delu sezone – je razočaran povzdignil glas in zelo jasno prevzel odgovornost za slabše rezultate.

Po dvoboju z Osijekom, ki je aktualne prvake jeseni ugnal že drugič, je poudaril, da je skrajni čas za pogovor z vodstvom kluba, pripravljen je bil tudi odstopiti, že nekaj minut zatem je bil v predsednikovi pisarni. Damir Mišković se je odzval na pričakovan način, trenerju je namenil popolno zaupanje, o njegovem morebitnem odhodu noče niti slišati. Mariborski strokovnjak je torej dobil zaupnico, nekateri pa so nedeljsko dogajanje označili tudi kot njegovo (premišljeno) predstavo, s katero je želel poslati sporočilo, da se je pripravljen vrniti na klop slovenske izbrane vrste.

»Bodimo si na jasnem. Ni nikakršnega sporočila. Nobenega. Mislim, da je po štirih porazih res čas za odkrit pogovor o tem, kje so problemi, in ali jih je mogoče rešiti ter na kakšen način. To je vse, kar sem želel povedati. Povejte mi, ali bi bilo normalno, če se po takšnih rezultatih ne bi odzvali? Mar ni logično, da smo se? Nič drugega ni bilo, popolnoma nič. Kakšna skrita sporočila neki, ki bi bila povezana s slovensko reprezentanco! Enega z drugim ne povezujem in nočem povezovati. Poskušamo pač najti energijo, ki se je vmes nekje izgubila, in to je to. Hočemo izboljšati stanje in to je vse, kar se je zgodilo v nedeljo. Nič drugega. Dokler bom trener Rijeke, bom delal ’sto na uro’, da bi bili uspešni, če bom naslednji dan kje drugje, bo moj pristop do dela ostal enak. Drugače ne morem, drugače ne znam. Ko bom spoznal, da nisem več tak, se bom umaknil, ali si privoščil počitek,« pravi Matjaž Kek. Predsednik NZS Radenko Mijatović je pred dnevi jasno in glasno povedal, da se je s Tomažem Kavčičem in Robertom Prosinečkim kot kandidatoma za naslednika Srečka Katanca že sestal, napovedal pa je tudi srečanje s trenerjem Rijeke. Se je to vmes morda že zgodilo? »Ne, nisva se dobila,« je odvrnil Matjaž Kek in pojasnil... 

CELOTEN EKSKLUZIVNI POGOVOR Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.