Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2017 11:03:18
Deli članek:

Nadarjeni Slovenec blesti v Italiji in tudi v reprezentančnem dresu: DVA ZADETKA za DVE ZMAGI in uresničitev uvodnega cilja

Martin Metelko

Odlične igre nadarjenega nogometaša Sampdorie in tudi celotne slovenske reprezentance.

Slovenska nogometna reprezentance do 17 let se v teh dneh mudi v Belorusiji, kjer sodeluje v prvem krogu kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bo maja prihodnje leto organizirala Anglija, po dveh odigranih tekmah pa je že uresničila prvi zastavljeni cilj. V uvodnih dveh krogih je namreč dvakrat zmagala, obakrat z 1:0. Najprej je bila boljša od Belorusije (ta ni sprožila niti enega strela!), nato še od Kazahstana, obakrat pa je bil mož odločitve Nik Prelec.

O nadarjenem napadalcu smo v preteklosti že nekajkrat poročali, v prvi vrsti zaradi odličnih iger v mladinskem pogonu uglednega italijanskega prvoligaša Sampdorie. Prelec je tudi edini nogometaš v zasedbi selektorja Agrona Šalje, ki si kruh služi na tujem, svoje sposobnosti pa torej vsekakor dokazuje tudi v dresu z državnim grbom.

Slovenci bodo pred slovesom od Belorusije igrali še s Francijo, ki ima po dveh tekmah prav tako šest točk. A tudi v primeru poraza bodo slovenski upi nadaljevali kvalifikacije v drugem krogu, skupaj s Francijo so si že zagotovili napredovanje.