mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.10.2017 18:36:44

Dalić bo vodil Hrvaško v dodatnih tekmah za odhod v Rusijo

SN
Izvršni odbor hrvaške nogometne zveze (HNS) je danes odločil, da bo Zlatko Dalić vodil hrvaško nogometno reprezentanco tudi v naslednjih dveh dodatnih kvalifikacijskih tekmah za udeležbo na svetovnem prvenstvu v Rusiji leta 2018. Če se bo Hrvaška udeležila prvenstva, se bodo z Dalićem pogovarjali o nadaljevanju sodelovanja.

Dalić je prevzel vodenje hrvaške reprezentance dva dni pred zadnjo tekmo kvalifikacij za prvenstvo v Rusiji, potem ko so zaradi vrste slabih rezultatov odstavili njegovega predhodnika Anteja Čačića.

Hrvaška je s 50-letnim Dalićem prejšnji ponedeljek pokazala nekoliko bolj kakovostno igro in je premagala Ukrajino v Kijevu ter si je izbojevala dodatni tekmi kot druga v skupini za Islandijo.


Žrebanje štirih parov za dodatne kvalifikacije bo v torek, ko bo Hrvaška med nosilci skupaj s Švico, Italijo in Dansko. Morebitni nasprotniki nosilcem so Švedska, Grčija, Severna Irska in Irska.

Dalić je prevzel vodenje hrvaške reprezentance, potem ko je gradil uspešno trenersko kariero v Združenih arabskih emiratih. Največji trenerski uspeh je doživel, ko je vodil klub Al-ain.

Dalić je bil pred vstopom v trenerske vode obrambni vezni igralec, ki je nastopal za več moštev v regiji, med drugimi tudi za Hajduk iz Splita, Velež iz Mostarja in Budućnost iz Podgorice.

Članki iz rubrike