IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.10.2017 15:05:16

Keniji zaradi neustreznih pogojev odvzeli prvenstvo, afriško prvenstvo 2018 pa dodelili Maroku

Reuters
Nogometaši se bodo na afriškem prvenstvu leta 2018 merili v Maroku. Potem ko je afriška nogometna zveza tekmovanje odvzela Keniji, so se za vlogo nadomestnega prireditelja potegovale tri države, zdaj je tekmovanje dobil Maroko.

Afriška nogometna zveza (Caf) je nedavno Keniji odvzela organizacijo afriškega prvenstva. Kenijci so namreč pripravili le enega od predvidenih petih stadionov. Nekateri pri Cafu so opozorili tudi na politični položaj v Keniji, kjer bodo oktobra ponovili predsedniške volitve. To je že drugič, da je Kenija izgubila pravico do turnirja, leta 1996 jo je zamenjala Južnoafriška republika.


Za organizacijo turnirja, ki bo med 12. januarjem in 4. februarjem prihodnje leto, so se prijavile Etiopija, Ekvatorialna Gvineja in Maroko. Na izrednem zasedanju zveze v Lagosu so konec tedna sprejeli odločitev, da prednost pri organizaciji dobi Maroko. Drugi kandidat je bila Ekvatorialna Gvineja, medtem ko Etiopije niso upoštevali, ker tamkajšnja zveza ni imela ustreznih zagotovil državnih oblasti za izvedbo prvenstva.

Maroko bo tako najboljše afriške ekipe gostil prvič po letu 1988. Pred dvema letoma so v tej državi že bili pripravljeni za to tekmovanje, a so se mu takrat odpovedali zaradi virusa ebole, ki je grozil po Afriki, Maročani pa so se bali, da ga bodo navijači številnih afriških držav prinesli v Maroko. Namesto Maroka je kot gostiteljica takrat vskočila prav Ekvatorialna Gvineja.

Značke: nogomet, afrika

Članki iz rubrike