Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.10.2017 16:32:53

BILO JE DOVOLJ! Arturo Vidal po neuspešnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo sprejel BOLEČO odločitev

Reuters
Arturo Vidal je sprejel ključno odločitev.

Nogometni zvezdnik Čila Arturo Vidal je po koncu kvalifikacij za SP 2018, ki za njegovo reprezentanco ostaja nedosežen cilj, naznanil konec kariere v dresu izbrane vrste. Bayernov nogometaš je bil izredno razočaran po razpletu južnoameriških kvalifikacij, čeprav zaradi kazni ni mogel igrati na tekmi zadnjega kroga.

Vidal je zaradi rumenih kartonov odločilno tekmo lahko spremljal od daleč, po njej pa je prek Twitterja sporočil, da ima "strto srce", potem ko je Čile izgubil z Brazilijo z 0:3 in ostal brez Rusije 2018 zaradi slabše razlike v zadetkih.


Čile je južnoameriške kvalifikacije končal na šestem mestu in s tem ostal brez uvrstitve na SP.

"Hvala, fantje, hvala za vse v teh letih. Ker sem se veliko naučil in ste mi pokazali, kako se gara za svojo državo in kako se nekaj doseže v življenju," je sporočil Vidal. Skupaj z Alexisom Sanchezom sta bila nosilca igre Čila v zlatem obdobju te reprezentance, ki je v letih 2015 in 2016 prišla do dveh zmag na prvenstvu Južne Amerike.

Že pred njim je slovo napovedal tudi selektor Juan Antonio Pizzi. Argentinec je le nekaj ur potem, ko je Čile izgubil kvalifikacijsko tekmo proti Braziliji, s čimer je njegova ekipa ostala brez možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo, objavil, da zapušča mesto glavnega trenerja. Pizzi je sicer lani Čile popeljal do naslova južnoameriških prvakov, v teh kvalifikacijah pa ekipi ni šlo, saj je v zadnjih šestih tekmah zmagala le dvakrat.

Članki iz rubrike