Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
08.10.2017 09:29:11
Deli članek:

Matjaž Kek na SLOVENSKI ali HRVAŠKI klopi? Mariborčan razkril, kdaj se je srečal s predsednikom NZS!

Drago Wernig - TAKA

Trener Rijeke je glavni favorit javnosti za naslednika Srečka Katanca.

Menda ni veliko manjkalo, da bi Matjaž Kek v noči na soboto na hrvaški klopi nasledil Anteja Čačića in z ognjenimi odpotoval na odločilno tekmo v kvalifikacijah za SP proti Ukrajini v Kijevu, toda naposled so se vodilni možje zveze odločili za Zlatka Dalića. "Osnovno vodilo je bilo, da še naprej zaupamo domačem strokovnjaku," je pojasnil predsednik HNS Davor Šuker. "Za zdaj, kako bo v prihodnje, bomo videli," je pristavil nekanji odlični napadalec, ki je pri južnih sosedih že dolgo tarča kritik.

Novega selektorja pa bo dobila tudi slovenska reprezentanca. Kdo bo nasledil Srečka Katanca, je vroče vprašanje, začela so se številna ugibanja, hkrati se že oblikuje skupina strokovnjakov, ki naj bila primerna za ta zahteven in odgovoren položaj. In med temi je tudi Matjaž Kek. Še več, aktualni trener Rijeke v številnih anketah kotira najboljše in vse bolj se zdi, da bo postal glavni favorit javnosti.

Ampak škarje in platno sta kakopak v rokah vodilnih mož Nogometne zveze Slovenije. V prvi vrsti predsednika Radenka Mijatovića, a bojdanaj bi tudi on Mariborčana postavil na vrh svojih želja. Še več, po nekaterih informacijah naj bi prvi mož krovne organizacije nekdanjega selektorja, ki je izbrano vrsto popeljal na SP 2010 v Južni Afriki, o svoji nameri obvestil že pred časom, medtem pa naj bi se z njim tudi že nekajkrat pogovarjal.

Kakopak nas je zanimalo, kaj pravi glavni igralec zgodbe in še vedno trener aktualnih hrvaških prvakov? "Povedal bom samo to: ni res, da sem se pogovarjal ali sestajal z Radenkom Mijatovićem. Z njim sem se enkrat po naključju srečal na Rujevici po eni od naših tekem, ki si jo je ogledal. Mislim, da je od tega minilo že leto dni, drugega ne mislim komentirati. Takšna namigovanja so nekorektne, tako do predsednika zveze kot do mene, in kolikor vem, Slovenija še vedno ima selektorja," je dejal Matjaž Kek. In to je bilo od njega tudi vse; na dodatna vprašanja tokrat ni bil pripravljen odgovarjati, tudi Radenko Mijatović pa je v petkovem pogovoru za nacionalno televizijo zanikal, da naj bi z mariborskim strokovnjakom navezal stike: "Z nikomer se nisem in nismo pogovarjali. Tega se bomo lotili po zadnji reprezentančni tekmi v kvalifikacijah."