Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
31.08.2017 17:40:58
Deli članek:

Hrvate je strah lastnih navijačev

Reuters

Pred sobotno tekmo med Hrvaško in Kosovom v Zagrebu se vodstvo zveze precej bolj kot tekmeca boji lastnih navijačev in njihovih mogočih izgredov.

Hrvati se bojijo, da bi na tekmi spet prišlo do kakšnih navijaških izgredov, ki bi jim spet prinesli potencialno drastično kazen. Njihovi mediji so ob tem spomnili na dogodke s tekme v Skadru, ko so se oboji navijači posluževali skandiranja "Ubij Srbina", zaradi česar so hrvaško zvezo takrat kaznovali s 50.000 evri.

Na tekmi v Maksimirju bodo tudi posebni opazovalci s strani FARE, organizacije za boj proti rasizmu v športu. Prav tako bodo prisotni tudi posebni delegati FIFA, ki beležijo vsak verbalni napad, žaljiv transparent in uporabo pirotehničnih sredstev. Navijaških izgredov se bojijo tudi reprezentanti, ki so v teh kvalifikacijah že dve tekmi morali odigrati pred praznimi tribunami.

Na pozitivno vzdušje okrog reprezentance ne vpliva niti pričanje prvega zvezdnika reprezentance Luke Modrića v korist Zdravka Mamića, kar je pri mnogih navijačih izzvalo nezadovoljstvo.