Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2017 11:42:23
Deli članek:

Valter Birsa o primeru Kampl: Kaj bi JAZ storil na KEVINOVEM mestu? Mislim, da vsi veste, koliko ...

Grega Wernig

Vnovična odsotnost Kevina Kampla še vedno buri duhove.

O tem, kaj to pomeni za reprezentanco in kako je vse skupaj vplivalo na reprezentante, je spregovoril eden od najbolj izkušenih nogometašev v tej izbrani vrsti, Valter Birsa. "Svoje mnenje o tem bom zadržal zase, o tem se raje pogovarjam s soigralci. O tem, kar se dogaja s Kevinom, vas je že obvestila nogometna zveza. Upam, da bo svoje zadeve uredil, igralci pa se moramo osredotočiti na svoje stvari," je diplomatsko odgovoril. 

Ali je urejanje klubskih zadev pred tako pomembnima reprezentančnima tekmama res neodložljivo? "To so stvari posameznika. Ko urejamo takšne stvari, temu ne dajemo toliko pomembnosti, saj imamo dve pomembni tekmi. Kakšne dodatne misli bi nam samo škodile." 

Birsa je odgovoril tudi na vprašanje o tem, kaj bi on storil, če bi se znašel v enakem položaju kot Kevin Kampl: "Težko odgovarjam na takšno vprašanje. Mislim, da vsi veste, koliko je kdo preživel v reprezentanci, kakšne so potrebe po določenem igralcu. Toda konec koncev mora vsak poskrbeti tudi zase. Slabo bi bilo, če bi kdo v reprezentanco prišel z drugimi mislimi."