Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.11.2016 10:16:13
Deli članek:

V Hajduku so dejali, da ima prekratke noge, danes je eden najboljših nogometašev na svetu

Reuters

Hrvaški zvezdnik ima za seboj nadvse zanimivo kariero.

Luka Modrić danes velja za enega najboljših vezistov na svetu, toda njegova nogometna pot bi šla lahko po precej drugačni poti, kot je v resnici šla. Na srečo ni poslušal "strokovnjakov", ki so bili pri Hajduku zadolženi za mlade nogometaše.

Član Reala se je pri devetih letih brez privolitve Zadra, katerega član je takrat bil, odločil, da se bo preizkusil v Hajduku. S splitskim klubom je odšel na turnir za mlade, ki se je odvijal v Italiji. Tam ni ravno navdušil, trenerji pa so še ocenili, da ima prekratke noge za nogometaša. Kljub temu, da je bil še zelo mlad, so menili, da se v tem pogledu ne bo razvil do te mere, ki bi si jo želeli, saj je bil manjše postave že njegov oče.

Reuters

Modrić se je tako razočaran vrnil v Zadar, si prislužil tudi nekaj mesečno kazen s strani tega kluba, nato se pa vrnil še močnejši. Na treningih je še naprej trdo treniral, po končani šoli pa se je poleti leta 2001 preizkusil pri Dinamu. In takoj navdušil alfo in omego kluba Zdravka Mamića, ki mu je ponudil pogodbo.

Modrić je tega leta nase opozoril tudi na reprezentančni ravni. Trener hrvaške reprezentance ga je vpoklical za tekmi s Slovenijo in izpolnil pričakovanja. Selektorju Martinu Novoselcu je bilo takoj jasno, da mu manjka fizične moči, v ostalih elementih pa se je povsem enakovredno kosal z vrstniki, ali pa je bil še boljši. Prostora za napredek je bilo še ogromno, kar je danes 31-letni nogometaš tudi izpolnil.

Njegova kariera je šla le še navzgor, kot že rečeno pa je danes "kratkonogi" Modrić in nepogrešljivi član Reala ter hrvaške reprezentance eden najboljših vezistov na svetu.