Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2016 18:17:00
Deli članek:

Neymar pozabil na rivalstvo med Brazilijo in Argentino (foto)

vszi

V noči na petek po srednjeevropskem času se bosta v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo srečala največja južnoameriška tekmeca Brazilja in Argentina.

Dvoboj bo gostil Belo Horizonte, kar pomeni, da se Brazilci prvič po dobrih dveh letih vračajo na stadion, na katerem so v polfinalu svetovnega prvenstva 2014 kar s 7:1 izgubili z Nemčijo.

V južnoameriškem delu kvalifikacij za nastop na SP leta 2018 v Rusiji Brazilcem zelo dobro kaže. Po desetih tekmah so z izupičkom 6-3-1 na vrhu lestvice, Argentinci pa so s petimi točkami manj šele šesti, zato je prihajajoči dvoboj za njih še toliko pomembnejši.

Danes se je zgodilo nekaj, kar govori o tem, da so igralci obeh reprezentanc lahko zelo dobri prijatelji, ki zunaj igrišča pozabijo na veliko rivalstvo - seveda bo na zelenici zagotovo drugače.

Zvezdnik Barcelone Neymar se je v domovino odpravil z zasebnim letalom, pri tem pa je prevoz velikodušno ponudil tudi svojima soigralcema iz katalonskega kluba, Argentincema Lionelu Messiju in Javierju Mascheranu.

Letalo jih je odpeljalo neposredno v Sao Paulo, kjer sta se Messi in Mascherano kot zadnja pridružila moštvu, medtem ko se je Neymar svoji reprezentanci pridružil kot predzadnji. Za njim je prišel še vezist Zenita iz Sankt Peterburga Giuliano.

Čeprav si nogometaši verjetno niso želeli, da bi se njihova skupna fotografija znašla na družabnih omrežjih, pa je to na svetovnem spletu objavil eden izmed pilotov.

vszi