Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.10.2016 14:39:08
Deli članek:

Angleški zvezdnik še posebej opozoril na enega Slovenca

Pred Slovenijo je zelo zahtevna preizkušnja, tudi Angleži pa niso povsem mirni.

Slovenski nogometaši po zmagi nad Slovaško verjetno precej lažje dihajo, toda časa za počitek ni. Že v torek jih čaka nova sila zahtevna preizkušnja, saj v ljubljanske Stožice prihaja ena najuglednejših reprezentanc na svetu.

Anglija bo seveda tekmec po meri, kljub temu pa ne gre zanemariti dejstva, da imajo tudi Otočani precej težav s poškodbami in manjkajočimi zvezdniki.

Na neugodne gostitelje je opozoril eden od zvezdnikov angleške izbrane vrste Joe Hart. Vratar Torina je uvodoma spomnil na obračuna v kvalifikacijah za SP 2016, ko sta bila tudi takrat Anglija in Slovenija v isti skupini. "To sta bili verjetno najtežji preizkušnji v naši skupini. Še posebej težko je bilo na Wmbleyju, kjer so povedli, mi smo pa potrebovali precej časa, da smo postavili stvari na svoje mesto. V gosteh pa nas je z dvema odličnima zadetkoma in izjemno predstavo rešil Jack Wilshere. Nekaj podobnega pričakujemo tudi v torek."

Na vprašanje, na koga bodo morali biti on in njegovi soigralci najbolj pozorni, pa je Hart kot iz topa izstrelil: "Prejšnji teden sem igral proti slovenskemu reprezentantu, ki brani barve Fiorentine, Josipu Iličiću. Gre za zelo močnega igralca, ki ima odlično levo nogo." Izpostavil je tudi vratarja Jana Oblaka in Samirja Handanovića, čeprav se je slednji že poslovil od reprezentančnega dresa.