Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
06.10.2016 12:28:00
Deli članek:

Ekskluzivno: Odziv Kevina Kampla na izjavo za javnost reprezentančnih soigralcev

Zvezdnik Bayerja je prebral izjavo kolegov iz izbrane vrste in želel ob njej ponovno ali na novo pojasniti nekatere zadeve.


Kevin Kampl
se je odzval na izjavo za javnost njegovih reprezentančnih soigralcev. Odzvati se je želel v dveh delih; najprej z vnovično pojasnitvijo nastalega položaja, nato pa z razlago svoje predhodne izjave, ki so jo po njegovem mnenju razumeli napačno. V nadaljevanju so Kevinovi navedki. 

"Najprej bi rad še enkrat poudaril nekatere zadeve. Prvič, vedno sem z največjim veseljem, ponosom in predanostjo igral za Slovenijo in vedno je bil moj namen to početi tudi v prihodnje. Drugič, vedno sem dal zelo jasno vedeti, da bom naslednjič spet na voljo in da zgolj potrebujem počitek v tem danem trenutku. Tretjič, prisežem, da v tem trenutku nisem v stanju, v katerem bi lahko pomagal slovenski izbrani vrsti. Res je, da treniram v Leverkusnu, toda gre za prilagojene treninge, danes pa ga bom celo izpustil zaradi pregleda krvi. Ves čas sem namreč nekaj bolehen in res pošteno izčrpan. Moral sem ostati doma, Slovenija od mene ne bi imela nič in stojim za temi besedami, stojim za svojo odločitvijo."

"Zdaj pa bi rad razčistil še nekaj. Kolikor mi je znano, so tako igralci kot del slovenske javnosti napak razumeli eno mojo izjavo, pri kateri verjetno res nisem bil dovolj konkreten in jasen. Dejal sem, da nekateri igralci nimajo poguma storiti to, kar sem storil jaz, ker se bojijo posledic. Nisem mislil slovenskih igralcev, predvsem pa nisem namigoval na nič drugega kot na konkreten primer. V mislih nisem imel niti enega svojega reprezentančnega soigralca, temveč znane primere s celotnega sveta, ko si igralci niso upali priznati, da so izčrpani, in so to drago plačali."