Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2016 13:20:18
Deli članek:

Halilhodžić bo dobil pomočnika, ki mu bo pomagal pri komunikaciji z igralci

Vahid Halilhodžić, nekdanji nogometni reprezentant Jugoslavije in trener številnih klubov in reprezentanc, na Japonskem, kjer od marca vodi reprezentanco, doživlja težke čase. Rezultati niso taki, kot bi želela javnost, težave pa ima tudi z igralci in mediji, med drugim tudi zaradi svojih načel in strogosti.

Tako igralci kot mediji niso dobro sprejeli odločitve, da po porazu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Združenim Arabskim Emiratom igralce kaznuje, ker niso izpolnjevali njegovega ukaza, da se po porazu ne smejo smejati in da morajo kazati znake obžalovanja.

Na pritožbe so že odgovorili pri japonski zvezi, kjer so v Mostarju rojenemu nekdanjemu nogometašu dodelili pomočnika, ki bo skrbel s komunikacijo z igralci, to bo Makoto Teguramori, sicer selektor japonske olimpijske reprezentance.

"Vahid nima nič proti temu. Vsi skupaj verjamemo, da bo to pomagalo izboljšati komunikacijo in s tem tudi vzdušje v reprezentanci," so dejali pri zvezi.

Japonsko, ki je po porazu z Združenimi Arabskimi Emirati na domačem igrišču v torek v gosteh premagala Tajsko, oktobra čakata dve pomembni tekmi v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo, v kvalifikacijah bo najprej gostila Irak, nato pa gostovala v Avstraliji.