Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2016 22:39:00
Deli članek:

Znana identiteta svetovno znanega malega tolažnika (video)

Zdaj vemo, kdo je fantič, ki je postal zvezda spleta s tem, ko je tolažil žalostnega navijača Francije.

Dan po finalu evropskega prvenstva, v katerem je Portugalska z 1:0 premagala Francijo in postala evropski prvak, je v svetu zaokrožil videoposnetek, na katerem nek fantič v portugalskem dresu tolaži starejšega fanta, ki je jokal zaradi poraza trikolorov.

Ganljiv prizor se je dotaknil mnogih, ki so navdušeno pozdravili potezo fantiča in tudi žalostnega fanta, ko sta objela drug drugega ter prizor takoj označili za najlepšo potezo Eura. Zdaj pa tudi vemo, kdo je mali zvezdnik.

V Franciji so namreč ugotovili, da gre v resnici za fanta iz Pariza in ne za nadebudneža, ki bi pripotoval iz Portugalske. Ime mu je Matisse, star je deset let in ne zna govoriti portugalsko. A povezavo s Portugalsko vseeno ima, od tam namreč prihaja njegova mama. Oče je Francoz in ker so vsi drugi navijali za galske peteline, se je - morda iz solidarnosti do mame - odločil, da bo sam oblekel portugalski dres.

Na nek način je bil torej sam vesel zmage Ronalda in soigralcev, na drugi je bilo tudi njemu hudo zaradi poraza "njegovih" Francozov. In mešanih občutkov je imel sočutje do rojakov ter tako nehote postal spletni hit.