Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.07.2016 13:56:19
Deli članek:

Portugalsko bega mladi zvezdnik Sanches: Ali je v resnici starejši?

Nekatere Portugalce je navdušil mladi zvezdnik Renato Sanchez, pojavili pa so se namigi, da v resnici ni toliko star, kolikor v resnici trdi, da je.

Renato Sanches je vzhajajoča zvezda portugalskega nogometa. Pred začetkom nove sezone je iz Benfice prestopil k nemškemu velikanu Bayernu, da gre za resnično talentiranega nogometaša, pa je dokazal na letošnjem evropskem prvenstvu.

Začel je sicer bolj zadržano in v skupinskem delu dobil le malo priložnosti, izkazal pa se je v osmini finala proti Hrvatom, v četrtfinalu pa je bil eden ključnih igralcev pri zmagi Portugalske nad Poljsko.

V domovini je postal pravi junak, že lani pa so se v javnosti pojavile določene govorice, da Sanches v resnici ni star 18 let. Za to so poskrbeli kar pri velikem tekmecu Benfice, predsednik Sportinga pa je celo zahteval javno razkritje dokumentov o njegovem rojstvu.

Kasneje se je izkazalo, da je na rojstnem listu resnično zapisan datum 18. avgust 1997, toda rojstni datum je bil potrjen šele pet let kasneje, torej leta 2002.

Razlog za to je razhod njegovih staršev. Oče se je namreč pet mesecev po rojstvu sina odselil v Francijo, vrnil pa se je pet let kasneje, ko je tudi dokončno uredil vse potrebne papirje.

O tej temi je spregovoril tudi Renato sam, ki je dejal: "Te zgodbe širijo ljudje, ki ne spoštujejo Benfice in mene. Vsi imamo družabna omrežja in dnevno poslušamo zgodbe na to temo. Govori se, da nisem star 18 let, ampak 23 oziroma 25. Odrasel sem na Portugalskem, deset let sem bil pri Benfici - le kako bi lahko imel 25 let?"