Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2016 09:03:41
Deli članek:

Sta si v lase skočila belgijski selektor in belgijski zvezdnik!?

Mnogi menijo, da je selektor Belgije Marc Wilmots glavni krivec za izpad proti Walesu. Takega mnenja so očitno tudi (vsaj nekateri) njegovi varovanci.

Potem ko so španski nogomet pretresla nesoglasja med zdaj že bivšim selektorjem Vicentejem Del Bosquejem in prav tako zdaj že bivšim reprezentančnim vratarjem Ikerjem Casillasom, so šli belgijski po petkovem izpadu očitno še dlje. Oziroma sta šle še dlje ravno selektor in čuvaj mreže. 

Kot trdijo belgijski mediji, je bilo  v slačilnici po porazu zelo vroče, prišlo naj bi celo do prerivanja (po nekaterih informacijah tudi hujšega) med selektorjem Marcom Wilmotsom in izjemnim vratarjem Thibautom Courtiosom. Slednji je šefu že po porazu proti Italiji očital taktično nesposobnost, tokrat pa še toliko bolj.

Tedaj je bil glasen in ni manjkalo veliko, da bi spor prerasel v fizičnega, zdaj pa se obračunavanju menda ni bilo mogoče izogniti. Posredovali so nekateri ostali nogometaši preden se je vse skupaj vsaj za silo pomirilo in so igrali prišli pred novinarje. Courtois z zelo jasnim mnenjem o selektorju.

"Povedal sem mu svoje v slačilnici. Mora premisliti in se odločiti," je dejal vratar Chelseaja, ko so ga vprašali, ali ekipa po četrtfinalnem izpadu stoji za selektorjem. "igralci pa moramo biti pametni. Mladi smo, še dolgo bomo skupaj, ne smemo dovoliti, da bi kaj prišlo med nas," je med drugim še dodal visoki vratar.