Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
16.06.2016 19:02:24
Deli članek:

Vsako tekmo do konca bom posvetil očetu

Reuters

Kapetan Hrvaške reprezentance se je že v noči na sredo vrnil v Francijo, jutri pa naj bi bil znova na igrišču.

V svoji impresivni karieri je Darijo Srna odigral ogromno nekih tekem, ene bolj pomembne, spet druge malo manj, upamo pa si trditi, da bolj čustvene od petkovega obračuna s Čehi še ni odigral. Razlog seveda tiči v smrti očeta Uzeirja, ki se je poslovil prav na dan prve tekme s Turčijo.

"To je zelo težko obdobje zame in za mojo družino. Rad bi se od srca zahvalil ljudem, ki so mi bili v oporo v teh težkih trenutkih, v prvi vrsti soigralcem, pa nogometni zvezi in seveda navijačem. Dobil sem ogromno sožalnih ter spodbudnih telegramov in sporočil. Zdaj se počutim pripravljenega za nadaljevanje, za novo tekmo."

Marsikoga bi vse skupaj zlomilo, njega ni. "Vsi veste za zadnjo željo mojega očeta: da se vrnem in igram za reprezentanco. Vse, kar je moj oče imel v življenju, je vložil v mene in mojo kariero. Ko sem ga po tekmi s San Marinom zadnjič videl, mi je dejal, da želi, da igram za Hrvaško ne glede na to kaj se lahko zgodi. Moj oče je bil najsrečnejši, ko sem bil na terenu in igral nogomet. Zato sem se po pogrebu in pogovoru z družino odločil vrniti v Francijo," je dejal kapetan, ki je bil eden boljših na prvi tekmi s Turčijo.

Pravzaprav jih ni bilo malo, ki so menili, da je prav v trenutkih, ko se je njegov oče poslavljal s tega sveta, prikazal svojo najboljšo predstavo v kockastem dresu.