Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
13.06.2016 12:10:42
Deli članek:

Letališče v Belfastu dobilo priložnostno ime

Nemalokrat se države odločijo letališča poimenovati po svojih največjih junakih, ki so tako ali drugače zaznamovali sedanjost ali preteklost nekega naroda.

Tako ni nič presenetljivega, da se letališče v New Orleansu imenuje po slavnem jazz glasbeniku Louisu Armstrongu, v Liverpoolu boste lahko pristali na letališču Johna Lennona, v neposredni bližini slovenske meje boste v Benetkah naleteli na letališče Marco Polo. Veliko manj pa je letališč, ki bi bili poimenovani po športnikih, pa čeprav bi si marsikateri to zaslužil.

V Evropi je svetla izjema Severna Irska oziroma Belfast. Tam so stadion poimenovali po svojem največjem nogometnem zvezdniku vseh časov, Georgeu Bestu, ki je na klubskem področju največji vtis pustil v Manchester Unitedu, za katerega je v 11 letih odigral kar 361 tekem.

A vsaj začasno so potniki, ki so včeraj pristajali v Belfastu, zagledali drugačen napis. Tudi vodilni možje na letališču so se pridružili vročici pred evropskim prvenstvom, zato so na dan prve tekme Severne Irske letališče preimenovali v letališče Kyla Laffertyja, najbolj prepoznavnega člana reprezentance.