Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2016 21:41:04
Deli članek:

Brata Xhaka sta resnično nekaj posebnega

Reuters

Brata Xhaka - Taulant in Granit - sta se v današnjem dvoboju Švice in Albanije, ki jo je z 1:0 dobili prva, zapisala v zgodovino evropskih prvenstev.

Sta namreč prva brata, ki sta v tem tekmovanju igrala eden proti drugemu. Še bolj pa je zanimvo ozadje njune zgodbe, ki zadeva njune prihodke.


Starejši Taulant je član švicarskega prvaka Basla, kjer je soigralec Andraža Šporarja, medtem ko je Granit v zadnjih štirih letih branil barve Borussie iz Mönchengladbacha, z naslednjim mesecem pa bo nogometaš Arsenala. Londončani so za njegove usluge odšteli kar 45 milijonov evrov.

Glede na kluba, v katerih igrata, je jasno, da fanta zelo dobro zaslužita. Vendar pa za razliko od večine nogometašev, večjega dela svojega zaslužka sploh ne vidita.

Fanta namreč kar osemdeset odstotkov svojih prihodkov pošljeta staršem. "To narediva vsak mesec. Seveda imava ločena računa, vendar 80 odstotkov svojega zaslužka pošljeva domov," je povedal 23-letni Granit in dodal: "Še vedno sva mlada in naivna, kar zadeva ravnanje z denarjem. Ta lahko hitro poide. Če kdo misli, da je zaradi tega, ker ima na računu veliko denarja, kaj boljši, se lahko hitro opeče. Družina je naše največje razkošje." Ni kaj, brata Xhaka sta resnično nekaj posebnega ...

Reuters