Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.03.2016 22:39:06
Deli članek:

Preobrat Anglije v Berlinu

Reuters

Nogometaši so danes odigrali nekaj prijateljskih tekem, največ pozornosti pa je požel obračun med Nemčijo in Anglijo v Berlinu. S 3:2 so slavili Angleži.

Pri Nemcih sta zadela član Reala Toni Kroos v 43. in nogometaš Bešiktaša Mario Gomez v 57. minuti. Slednji je pred tem še enkrat zadel, a so sodniki neupravičeno razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja. Za Anglijo sta bila najprej uspešna Harry Kane (Tottenham ) v 61. po lepem "cruyffovskem" obratu in Jamie Vardy (Leicester) v 74. minuti, ko je svoj reprezentančni prvenec dosegel z lepim strelom s peto. Zmago Angležem je prinesel še en "tottenhamovec" Eric Dier v sodniškem dodatku, ko je zadel z glavo.

Litovska reprezentanca, ki bo 4. septembra prva tekmica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, je že pred tem v Moskvi izgubila proti Rusiji z 0:3. Ruse je v 41. minuti v vodstvo popeljal napadalec Krasnodarja Fedor Smolov, v 61. minuti je vezist moskovskega CSKA Aleksander Golovin z lepim volejem z roba kazenskega prostora povišal na 2:0, za 3:0 pa je v 72. minuti zadel Denis Glušakov, vezist moskovskega Spartaka.

Avstrija je z goloma soigralca Andraža Šporarja pri Baslu Marca Janka in Stuttgartovega Martina Harnika že po 13 minutah vodila z 2:0, končni izid 2:1 pa je v 47. minuti postavil Ermir Lenjani, ki igra za Nantes.

Poljska je gladko s 5:0 premagala Finsko, Kamil Grosicki (Rennes), Pawel Wszolek (Hellas Verona) in Filip Starzynski (Zaglebie) so zadeli že v prvem polčasu. Wszolek in Grosicki sta v drugem delu le še dokončala delo.

Hrvaška je v Budimpešti igrala neodločeno 1:1 z Madžarsko, tako da se je končal niz štirih zaporednih zmag. Hrvati so povedli v 29. minuti prek člana Juventusa Maria Mandžukića, gostitelji pa so izenačili v 79. minuti prek Balasza Dzsudzsaka (Bursaspor).


Izidi:
Azerbajdžan - Kazahstan     0:1 (0:1)
Rusija - Litva              3:0 (1:0)
Madžarska - Hrvaška         1:1 (0:1)
Poljska - Finska            5:0 (3:0)
Avstrija - Albanija         2:1 (2:0)
Nemčija - Anglija           2:3 (1:0)
Reuters