Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.12.2015 10:23:00
Deli članek:

Srečko Katanec: Iličić ni problem te reprezentance

m24 Agency

Včeraj je potekala tradicionalna zaključna prireditev Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju. Ob tem so izdali novo številko revije NZS, v kateri je selektor predstavil nekaj svojih misli.

Srečko Katanec je deloval je sproščeno in vzravnano, čeprav, kakor je videti po povedanem v intervjuju za revijo 'Naš nogomet' Nogometne zveze Slovenije, še vedno ni pozabil nekaterih stvari, ki so se dogajale v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji.

O 'tisti Švici'
"Kakor izpade danes, se nam je uspeh v rednem delu kvalifikacij izmuznil s poškodbo Novakovića. Poškodoval se je pri izidu 0:2, do konca je bilo še 20 minut. Izgubili smo liderja ne samo v napadu, ampak tudi v obrambi. Švicarji so bili do tistega trenutka sterilni. Tudi nedosojena enajstmetrovka nad Kamplom mi ne gre iz glave" je povedal Katanec, ki ga spomin na Švico še vedno preganja v sanjah.

O napadalnih opcijah
"V klubih se vsi bolj ali manj branijo. Navajeni so, da se borijo za preživetje. Težko je nekoga čez noč pripraviti na napadalni in kreativni nogomet, če je iz kluba navajen na čisto nekaj drugega. /.../ Definitivno nisem našel vseh igralcev za zvezno vrsto, kar pa je bistvo nogometa." je o svojih varovancih, kot so Kevin Kampl, Josip Iličić, Valter Birsa in še kakšen, dejal Katanec.

Nikola Miljković


O Iličiću
"V Fiorentini ima drugačno vlogo v povsem drugačni ekipi, kot je naša reprezentanca. Mi ne moremo igrati na posest žoge. Ko igramo proti boljši ekipi, mora prav vsak garati tudi v obrambi. Le tako lahko Slovenija preživi. /.../ Naj poudarim, da Iličić ni problem te reprezentance. Po nepotrebnem se ustvarja polemika, s tem pa mediji samo škodujejo fantu," je o enem najbolj nadarjenih nogometašev slovenskega nogometa povedal selektor.

O realnosti in pričakovanjih
"To počnejo mediji. Predsednik zveze in jaz sva že na začetku kvalifikacijskega cikla povedala svoje o možnostih, ciljih, željah. Če sem problem jaz, potem naj se mediji izrečejo že vnaprej, da bodo imeli potem fantje mir," je brez dlake na jeziku sporočil Katanec.

O prihodnosti
"Nočem biti črnogled, toda čakajo nas težki časi.Nekaj fantov se bo poslovilo, treba bo igrati z mladimi, neizkušenimi. /.../ Morali bomo najti konsenz okrog tega, kaj lahko sploh pričakujemo v rezultatskem smislu," je ob koncu pogovora dejal selektor izbrane vrste.