michelle-obama, marian-robinson Svet24.si

Umrla mama Michelle Obama

manica janezic ambrozic Lady

Manica Janežič Ambrožič več s sodelavci kot z...

janez jansa sr Necenzurirano

Janši kaže dobro: še malo, pa bo zadeva Trenta ...

anže logar, eva irgl, janez janša Reporter.si

Zdaj je znano, s čim je Logar tako razburil ...

luka sasa doncic 24 pm Ekipa24.si

Kako čas beži! Luka delil izjemen otroški ...

Jana Dolenc (Tanja Potočnik) Njena.si

Skrito v raju: Igralka presrečna, izpolnila se ji...

sesko Ekipa24.si

Haha, kakšno darilo! Predsednica države Šešku ...

liz
liz
0 14.11.2015 23:07:54

Danci dosegli pomemben zadetek v gosteh (video)

Reuters
Druga današnja tekma dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 se je igrala v Solni, kjer sta se Švedska in Danska razšli z rezultatom 2:1 (1:0).

Za domačine sta zadela Emil Forsberg, ki je bil uspešen ob koncu prvega polčasa. Pri tej akciji gre velik del zaslug za zadetek Mikaelu Lustigu, ki je v kazenskem prostoru našel Forsberga, na katerega je gostujoča obramba povsem pozabila in mu ni bilo treba dvakrat reči, naj žogo pošlje v mrežo.


Zlatan Ibrahimović pa je na začetku drugega dela igre vodstvo svoje reprezentance podvojil z uspešno izvedeno enajstmetrovko. Ibrakadabra je meril v desni spodnji kot danskih vrat, Kasper Schmeichel je sicer uspel prebrati njegovo namero, a je bil strel premočan, da bi ga lahko ustavil.

Ko so v domačem taboru že počasi začeli razmišljati o tem, da bodo na Dansko odšli z lepo prednostjo dveh zadetkov, pa je žoga končala tudi v njihovi mreži.

Deset minut pred koncem so gostje namreč dosegli zelo pomemben zadetek v gosteh, s katerim so ohranili možnosti za odhod na zaključni turnir v Francijo. Za Dansko je zadel 24-letni napadalec FC Københavna Nicolai Jorgensen, ki se je po predložku s kota najbolje znašel v švedskem kazenskem prostoru in vratarja Andreasa Issaksona premagal s strelom s približno štirih metrov.

Članki iz rubrike