Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.11.2015 20:03:25
Deli članek:

Kakšen udarec za Ukrajino – na obeh tekmah brez motorja sredine igrišča!

Profimedia

Ukrajina ima pred začetkom dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 še večje težave kot Slovenija.

Ponedeljek je bil črn dan za oba nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016. Slovenija je ostala brez hudo poškodovanega Roberta Berića, Ukrajinci pa so prejeli šok v obliki novice, da bo kar obe tekmi izpustil Ruslan Rotan. Gre sicer že za 34-letnega nogometaša, a naj vas njegova leta ne zavedejo – je še vedno pomemben člen ukrajinske reprezentance, za katero je od leta 2003 dalje odigral 83 tekem. Tako zelo, da je tudi namestnik kapetana in predvsem motor na sredini igrišča. Toda kot so nam sporočili, ukrajinski kolegi, je pred kratkim padla sodba: Rotan ne bo igral ne na prvi, ne na drugi tekmi s Slovenijo.

Razlog za odsotnost nogometaša Dnipra je poškodba. Čeprav se je sprva zdelo, da bo Rotan počival le na prvi tekmi, je zdaj reprezentančno zdravniško osebje ocenilo, da bo moral počivati še vsaj 14 dni, kar pomeni, da ga tudi v Mariboru ne bomo videli v rumenem dresu.

Toda s tem ukrajinskih težav še ni konec. Prvi trening so izpustili tudi Andrij Jarmolenko, Artem Fedecki in prvi vratar Andrij Pjatov, vsi so vprašljivi za prvo tekmo.