Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.10.2015 19:08:52
Deli članek:

Izbrana vrsta preizkusila zelenico na Stožicah (foto)

Nikola Miljković

Pred slovensko nogometno izbrano vrsto sta v rednem delu kvalifikacij še dva pomembna obračuna, s katerima si želi izboriti vsaj novembrske dodatne kvalifikacije. Na estonsko pomoč se ni zanašati, zato štejeta le zmagi proti Litvi in San Marinu. Za kaj več pa bo potrebno imeti precej sreče in upati na pomoč tekmecev.

Slovenske reprezentante je v Ljubljani pričakalo muhasto oktobrsko deževje, ki je vse prisotne z izjemo igralcev in strokovnega štaba malce ohladilo. Izbrana vrsta je pred zadnjima dvema tekmama v kvalifikacijah za Euro 2016 preizkusila odlično pripravljeno zelenico na Stožicah.

V petek bo šlo proti Litvi zares, danes pa so varovanci Srečka Katanca preizkušali nekatere taktične zamisli. Vnema in odločnost sta bila na primerni ravni, na zelenici ni bilo popuščanja. Več poudarka je bilo na igri po bokih, kjer bo očitno več prostora proti Litovcem, ki se bodo prišli v Ljubljano predvsem braniti. Selektor je želel preizkusiti tudi, kako se ekipa znajde ob prekinitvah. Nekajkrat je selektor tudi precej povzdignil glas, obakrat je jezo občutil Andraž Kirm.

Če je soditi po razpoloženosti igralcev, sta najbolj izstopala Valter Birsa in Josip Iličić, poleg napadalno usmerjenih nogometašev sredine igrišča pa so bili v dobri formi še vsi vratarji. Reneju Krhinu se pozna dvig samozavesti ob rednem igranju za Granado, medtem ko sta bila polna vneme tudi oba bočna nogometaša Domžal Dejan Trajkovski in Nejc Skubic.

V petek bomo tako videli, s kakšno postavo se bo Katanec podal v boj z Litovci. Zagotovo bo na zelenico Stožic stopila motivirana zasedba, ki se ne bo zadovoljila z ničemer drugim, kot s tremi točkami.