Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 25.03.2015 10:39:24

Sanmarinski utrip: Utihnili so, ko je gospodar udaril po mizi

Profimedia
Nekaj o kolesarstvu in gimnastiki, prispevek o reliju, še malce o strelstvu in golfu. O nogometu pa bore malo. Čeprav je pred San Marinom naslednja tekma v kvalifikacijah za EP.

Da sanmarinska reprezentanca ni nekaj, kar bi prodajalo naklado časnikov v tej žepni državici na Apeninskem polotoku, nam je povsem razumljivo. Vseeno pa bi bilo pričakovati, da bo po skoraj zgodovinski točki, osvojeni na tekmi z Estonijo, tamkajšnja izbrana vrsta vseeno deležna vsaj za odtenek večje pozornosti. A vse, kar smo uspeli v teh dneh zaslediti v tamkajšnjih občilih, je bil seznam 23 nogometašev, ki bodo pripotovali v Slovenijo.


O njem kakopak ne gre izgubljati besed, vpoklicani so bili igralci, ki jih zagotovo ne poznate. Vsi igrajo za domače klube, večina bo morala za gostovanje pri nas vzeti dopust v svojih službah. Prav zaradi tega je pred kratkim v San Marinu zavladalo nekaj z nogometom povezane panike.

Nogometaši so zagrozili z bojkotom, če jim zveza ne bo plačala za udejstvovanje v reprezentanci. Toda razvnete strasti so se hitro pomirile, tudi po zaslugi predsednika zveze Giorgia Crescentinija, ki je udaril s pestjo po mizi: "Stavka? Absurdno! Če želijo ti gospodje uničiti naš nogomet, pa naj kar ga. Nihče nas ne bo izsiljeval. S tem packajo po podobi sanmarinskega nogometa. Ne bodo šli v Slovenijo? Nič hudega, bomo pa umaknili vse zasedbe iz vseh mednarodnih tekmovanj!" Ampak kot zapisano že pred dnevi: brez skrbi, zagotovo pridejo. Po nov poraz, verjamemo. Po izdatnega, upamo.


SANMARINCI BODO PRIPOTOVALI Z NASLEDNJIMI NOGOMETAŠI

- vratarji: Benedettini (Murata), Muraccini (Domagnano), A. Simoncini (Libertas);
- branilci: Battistini (Juvenes Dogana), Brolli (Folgore), Cesarini (Tre Penne), Della Valle (Folgore), Muraccini (Folgore), Palazzi (Tre Penne), D. Simoncini (Libertas), F. Vitaioli (Murata);
- vezisti: Bonini (Tre Penne), Coppini (Tre Penne), L. Gasperoni (Juvenes Dogana), A. Golinucci (Domagnano), E. Golinucci (Libertas), Mazza (Juvenes Dogana), Tosi (Folgore);
- napadalci: Hirsch (Folgore), Rinaldi (La Fiorita), Selva (La Fiorita), Stefanelli (Juvenes Dogana), M. Vitaioli (Fiorentino).

Članki iz rubrike