Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2024 17:07:15
Deli članek:

Boštjan Cesar odlično debitiral, Mariborčani po boju v Ljubljani napredovali

Grega Wernig

Nogometaši Brava so v 12. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Maribor z 0:1 (0:0).

Bravo - Maribor 0:1 (0:0)
* Športni park Šiška, sodniki: Mertik, Mežnar, Jamnik.
* Strelec: 0:1 Soudani (84.).
* Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, N'Guessan, Jovan, Gidado (od 64. Tučić), Selan, Štravs (od 77. Hribar), Ivanšek, Pečar (od 70. Trdin), Poplatnik.
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, M'Bondo, Milec, Vrhovec (od 67. Osterc), Borys (od 67. Božić), Grlić (od 67. Soudani), Iličić, Komaromi (od 55. Ojo), Mbina (od 86. Beugre).
* Rumena kartona: Španring; Vidmar.
* Rdeči karton: /.

Težko pričakovani prvoligaški trenerski krst Boštjana Cesarja na mariborski klopi se je končal z zmago njegove ekipe. V Šiški tekma večinoma ni ponudila veliko nogometnih užitkov, čeprav je bilo nekaj več dogajanja v drugem polčasu, ko je padel tudi odločilni gol. Avtor tega je bil izkušeni Hilal Soudani. Maribor je na lestvici spet drugi (na drugem mestu je s sobote na nedeljo prenočilo Celje), točko za Olimpijo, Bravo pa je peti.

Cesar je ob svojem trenerskem debiju v prvi ligi v zvezni vrsti pogrešal stalna Jana in Žigo Repasa, ki sta prestajala kazen zaradi kartonov, tudi nekoliko spremenjena postava pa je v prvem polčasu delovala nekoliko odločneje kot domača, čeprav posebej v prve pol ure gledalci niso videli veliko priložnosti.

Izidi 12. kroga
Celje - Mura                     4:3 (0:1)
Nafta 1903 - Olimpija Ljubljana  0:1 (0:1)
Koper - Primorje                 3:4 (1:3)
Bravo - Maribor 0:1 (0:0)
- nedelja, 20. oktober:
17.30 Domžale - Kalcer Radomlje

Le v tretji minuti je Josip Iličić streljal z 20 metrov in je posredoval Matija Orbanić, pri domačih pa je v 18. Beno Selan nenatančno meril z glavo. Gosti so nase opozorili še v 31. in 36. minuti, najprej je Gašper Jovan izbil žogo pred golovo črto po poskusu Györgyja Komaromija, nato pa je Pijus Širvys s strelom od daleč žogo poslal v domačega vratarja.

Uvod drugega polčasa tudi ni prinesel posebej privlačne igre, v 52. je sicer z roba kazenskega prostora poskusil Martin Pečar, a ni bilo nevarnosti za mariborska vrata. Malce nevarneje je bilo v 71. minuti na drugi strani, ko je Iličić spet poskusil od daleč, a tudi on za nekaj metrov zgrešil cilj.

V 72. minuti so imeli Šiškarji priložnost, po nespretnem posredovanju Nika Osterca je žoga zadela vratnico, v 76. pa je Lan Vidmar s strelom z glavo na drugi strani oplazil prečko. Mark Španring je v 78. sprožil s 30 metrov, vendar Ažbe Jug spe ni imel težav, zato pa je v 84. minuti udaril povratnik po poškodbi Hilal Soudani. Ta je prišel do strela na robu kazenskega prostora in natančno meril za končnih 1:0.

Bravo bo v 13. krogu v nedeljo gostoval v Kopru, Maribor pa dan prej pri Muri.