Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.10.2024 11:40:45
Deli članek:

Kaj pa zdaj? Slovo človeka, ki je odpustil Šimundžo in zvabil Cesarja v Maribor

V Mariboru je te dni zelo pestro, turški mogotec Acun Ilicali je ostal brez svoje desne roke.

Namesto, da bi se pri Mariboru med reprezentančnim premorom v miru pripravljali na nadaljevanje prvenstva, je bilo v zadnjih dneh nemalo pretresov. Naj spomnimo: v torek je odjeknila novica, da se od mariborske klopi poslavlja Ante Šimundža, le nekaj ur kasneje pa je postalo jasno, da imajo v Mariboru že zamenjavo zanj. Naslednik Šimundže je namreč postal Boštjan Cesar, ki je tako čez noč zapustil reprezentančni tabor in se odpravil v Turčijo na pogovore k Acunu Ilicaliju ter zapečatil dogovor. 

To še ni vse: zdaj je iz vrst Hull Cityja prišla presenetljiva novica, da se od kluba poslavlja Tan Kesler, ki je bil podpredsednik kluba in Ilicalijeva desna roka. "Dogovor je bil sporazumen. Tanu želimo vse dobro v prihodnje, navijače bomo sproti obveščali o nadaljnjih spremembah," so sporočili iz vrst angleškega kluba. Novica je zanimiva tudi za navijače Maribora, saj je bil Kesler zelo pomemben člen v Ljudskem vrtu. Skupaj s Cemom Basgulom sta bila namreč v pisarnah Ljudskega vrta in odpustila Anteja Šimundžo. Bil je eden od glavnih pri odločitvah o kadrovskih spremembah v štajerski prestolnici. 

Kesler je bil med drugim tudi tisti, kot je razkril novi trener Maribora, ki je Boštjana Cesarja zvabil v Ljudski vrt. "Vemo, da ima gospod Acun svoj kader, ki je zelo širok. Najprej sem se pogovoril s Tanom (Keslerjem, op. p.), ki je prišel v Slovenijo, skupaj pa smo odšli v Turčijo," je Cesar povedal ob ustoličenju na mariborski klopi. 

Kaj ta pretres pomeni za nadaljnje delovanje Maribora, v tem trenutku še ni jasno.