Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
24.09.2024 10:34:08
Deli članek:

Damir Skomina z 'razkritjem' ob robu tekme Celje – Maribor dvignil obilo prahu Plus

Aleš Cipot

Zadnja navodila so bolj stroga.

Sodniški pogled z Damirjem Skomino v oddaji Pod prečko je vsekakor obogatil slovensko prvoligaško prizorišče. In ga osveži ter v marsičem poučil neposredne akterje, prav tako kot vse tiste, ki dogajanja spremljamo. Tako ali drugače. Koprčan nadvse konkretno komentira dvomljive oziroma sporne situacije. Brez nepotrebnega sprenevedanja. Neobremenjeno. Ker nima kakšnega posebnega interesa (vsaj navzven je videti tako), da bi bilo drugače. Je neodvisen in nima strahu, da bi se komurkoli lahko zameril. Predvsem pa govori v razumljivem jeziku …

Tudi njegov ponedeljkov nastop so mnogi nestrpno pričakovali, beseda je stekla tudi o prestavljeni tekmi 2. kroga. O dvoboju Celje – Maribor, ki se je razpletel z zmago aktualnih prvakov, toda vijoličasti so imeli na račun Mateja Juga kar nekaj pripomb. Najbolj je duhove burila situacija v 10. minuti, ko je Jan Repas po podaji Josipa Iličića iz kota sprožil proti vratom, žoga pa je domačega branilca Damjana Vukliševića zadela v roko. Delivec pravice iz Tolmina se ni oglasil, prav tako se v VAR-sobi nista odzvala Dragoslav Perić in Mihael Antić.

Je bila zasedba iz Ljudskega vrta odškodovana? »Imamo zadnja navodila, ki so bolj stroga, ko gre za strele proti vratom. Moje mnenje, pa tudi mnenje mednarodnih in nekdanjih mednarodnih sodnikov, ki sem jim poslal situacijo, je, da je to kazenski udarec oziroma intervencija VAR-a. Zakaj? Zaradi teh novih navodil. Tudi nogometni svet pričakuje kazenski udarec. Zanj potrebujemo precej manj razlage, kot za to, zakaj to ni kazenski udarec. To, kar gre proti vratom, bo odslej bolj kaznovano,« je pojasnil nekoč eden izmed najboljših sodnikov na svetu. »Če bi se o tem pogovarjali tri tedne nazaj, pa imeli smo situacijo Cucurella, verjetno brez posredovanja VAR-a. Zdaj z VAR-om,« je še dodal Damir Skomina.