Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.09.2024 23:01:49
Deli članek:

Svit Sešlar in Albert Riera o spektakularnem golu: Iskreno, veliko vadim ...

Martin Metelko

Prvi junak Celja Svit Sešlar in trener grofov Albert Riera sta spregovorila o spektakularnem golu celjske številke 11, ki je Celjanom prinesla zmago na štajerskem derbiju.

Ko se je že zdelo, da se bo veliki štajerski derbi razpletel z remijem 1:1, je udaril Svit Sešlar. Iz vse prej kot lahke situacije, ko so vsi mislili, da bo poskusil poslati predložek na drugo vratnico, je z obilico mehkobe spodkopal žogo in okroglo usnje v lepem loku poslal v mariborsko mrežo. Za zmago z 2:1, s katero so se Celjani vnovič povsem vrnili v boj za naslov državnega prvaka. 

"Ogledal sem si situacijo. Kdo je bil v kazenskem prostoru in kje je stal Jug. Ampak če povem iskreno, tudi na treningih veliko vadim te strele preko vratarja, ki gredo v 'dolgi kot'. Zato, ker je vratar vedno na prvi vratnici. In če dobro zadeneš, je vedno gol," je o svoji odločitvi, da strelja, dejal Svit Sešlar. 

Nad tem, da je njegov varovanec poskusil s strelom in ne s podajo, ni bil presenečen niti Albert Riera. "Iz tega položaja ljudje po navadi pošljejo predložek, toda igralci takšne kakovosti, kot jo ima Svit, ne. Ti streljajo, direktno. To trenira. O Svitu moram nekaj povedati. Pri njemu občudujem, da ne potrebuje spodbude. Gre za igralca, ki lahko na igrišču počne vse. Napada, brani. Je agresiven. Ob tem pa ni počasen, kot ga želijo nekateri predstaviti. Lahko podaja, asistira, lahko zabija, brani. To je eden od razlogov, zakaj sem ga želel. Občudujem pa njegovo delovno etiko. Kako dela. Če mora ostati 20 minut po treningu, da bi vadil določen strel, to tudi počne. Takšne strele vadi dvakrat, trikrat na trening, tako da ta zadetek ni bil nikakršno naključje. Trdo delo se izplača. Spoštujem ga. Potrudil sem se, da pride sem in vesel sem, da je tukaj in da nam pomaga priti do zmag. Jaz kot trener sem nihče ob avt liniji, za zmago potrebujem igralce," je Sešlarju polaskal karizmatični Španec.