Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
10.09.2024 11:19:38
Deli članek:

Velika težava za Maribor in Šimundžo: Bodo vijoličasti razjezili NZS? Plus

Grega Wernig

Poletni prestopni rok je končan, Mariborčani so ga zaključili na bombastičen način in v zadnjih dveh dneh v klub pripeljali kar pet odličnih okrepitev.

S to potezo so seveda delnice šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov naglo poskočile, številni so prepričani, da so vijoličasti zdaj prehiteli tako svoje večne rivale in trenutno prvouvrščeno ekipo slovenske lige Olimpijo kot aktualne državne prvake Celjane, ko je govora o prvem favoritu za končno zmago.

Četudi Acun Ilicali še vedno ni uradno prevzel Maribora, je turški medijski mogotec s potezami ob zaključku prestopnega roka pokazal, da misli resno. In da ga zanima zgolj naslov slovenskega državnega prvaka, ki bi Mariboru jasno zelo olajšal pot do skupinskega dela enega od evropskih tekmovanj. Krilni napadalec Sheyi Ojo je otrok Liverpoola, ki je večino svoje kariere preživel v številnih otoških klubih, kamor so ga Redsi pošiljali na posojo. Osrednji napadalec Benjamin Tetteh je bil svojčas odličen v dresu praške Sparte, zdaj pa je v Maribor prišel kot posojen nogometaš iz Metza. Novi levi bočni branilec Andre Sousa je večino svoje kariere igral za portugalska kluba Nacional in Vitoria Setubal ter se selil med prvo in drugo portugalsko ligo. Osrednji branilec Luka Krajnc je bil praktično svojo celotno kariero legionar, ki je igral v Italiji in Nemčiji. György Komaromi, ki lahko igra na obeh krilih, pa je standarden mladi madžarski reprezentant, bil je eden boljših posameznikov renomiranega madžarskega prvoligaša Puskas Akademia, tako da ne čudi, da so Mariborčani zanj plačali rekordno odškodnino (okrog 600 tisočakov, skupaj z bonusi bi lahko odškodnina narasla na približno 800 tisoč evrov).

Gneča na krilnih položajih

Okrepitve v pravem pomenu besede, torej. A zdaj je pred Antejem Šimundžo izjemno težka naloga. Pravzaprav več njih.